IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

МРРБ съди Албена АД за 3,14 млн. лв. неизплатена концесионна такса

Според исковата молба курортът дължи част от вноски за 2002 и 2003 година, както и лихви по концесионното възнаграждение.

12:36 | 10.02.05 г.
Автор - снимка
Създател
МРРБ съди Албена АД за 3,14 млн. лв. неизплатена концесионна такса
Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) е завело съдебен иск за 3,14 млн. лева срещу Албена АД заради неизплатена част от концесионна такса за плаж, съобщиха от административното отделение на Добричкия окръжен съд, цитирани от Dnes.bg.

Първото заседание по делото е насрочено за утре. Според исковата молба курортът дължи част от вноски за 2002 и 2003 година, както и лихви по концесионното възнаграждение.

От дружеството нямаше кой да коментира иска на МРРБ, тъй като изпълнителният и финансовият директор отсъстват, а поради тежката пътна обстановка служителите в к.к. Албена са в намален състав.

Акционерното дружество сключи концесионен договор за 6-километровата плажна ивица Албена през 1998 г. за период от 10 години. Компанията се задължи да осигурява плажни чадъри, шезлонги, условия за спортуване със сърф, водни ски, екскурзии с лодки, яхти, скутери и други екстри за летовниците.

От ръководството на Албена АД многократно са заявявали, че концесионната такса за плажа е несправедливо висока. Според дружеството методиката за определяне на концесионното възнаграждение за плажовете е несъвършена и има черноморски курорти, които плащат доста по-ниски такси от Албена АД.

Свързани компании:

Албена АД(ALB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:09 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още