IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Всички акции от БТК без "златната" вече са в частни ръце

Днес бяха продадени последните 97 акции от Българска телекомукационна компания (БТК) срещу компенсаторни инструменти

16:04 | 01.02.05 г.
Автор - снимка
Създател
Всички акции от БТК без "златната" вече са в частни ръце
Днес бяха продадени последните 97 акции от Българска телекомукационна компания (БТК) срещу компенсаторни инструменти, каето означава, че вече дружеството е изцяло частно. В държавата остава само "златната" акция, чрез която ще се осъществява контрол за спазване на приватизационните ангажименти от мажоритарния собственик.

Днес на приватизационния сегмент бяха сключени три сделки, като и при трите цената на акциите беше една и съща - 1320 лв. в компенсаторни инструменти. Тези последни акции от телекома бяха купени на най-висока цена, докато най-ниската цена от 212 лв. в компенсаторни инструменти бе регистрирана в първия ден от борсовата приватизация - 27 януари.

За четирите работни дни от 27 януари до 1 февруари срещу компенсаторни инструменти бяха продадени общо 2 869 251 акции, представляващи 34,78% от капитала на дружеството.

Акциите на БТК започнаха да се търгуват на неофициалния пазар на борсата още на 27 януари, като в първите три дни цените се повишиха до 375 лв. на акция, но след това намаляха, като днес последните сделки бяха сключени на цена от 330 лв. за акция.

Свързани компании:

БТК АД (отписана)(5BT)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:20 | 08.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още