IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нова емисия облигации на Аутобохемия ще се търгува на борсата

Аутобохемия развива лизингова дейност по продажба на автомобили.

13:12 | 26.01.05 г.
Автор - снимка
Създател
Нова емисия облигации на Аутобохемия ще се търгува на борсата
Емисия обезпечени облигации на Аутобохемия АД беше регистрирана за търговия на БФБ-София след днешното заседание на Съвета на директорите на борсата. Размерът на емисията е 2 млн. евро, със срок 5 години (дата на падежа е 29 юли 2009 г.) и годишен лихвен процент равен на 6-месечен EURIBOR + 1.75%.

Периодът на лихвените плащания е шестмесечен с фиксирана дата на лихвените плащанията, а амортизацията на главницата е на три равни вноски, дължими на датите на последните три лихвени плащания. Емисията е втора по ред, издадена от емитента. Облигациите ще се търгуват от 31 януари с борсов код BAUTOB2.

От Комисията за финансов надзор съобщиха днес, че е потвърден проспектът на дружеството за вторично публично предлагане на трета емисия корпоративни, необезпечени, лихвоносни облигации, издадена от Аутобохемия. Емисията е в размер на 4 000 000 лева, разпределени в 4 000 броя облигации с номинална стойност от 1000 лв. всяка. Срокът до падежа на емисията е 36 месеца, лихвеният процент е 8.5%, лихвените плащания се извършват на всеки шест месеца.

Първата облигационна емисия на Аутобохемия вече е падежирана, като годишната й доходност беше 10%

Аутобохемия развива лизингова дейност по продажба на автомобили.

Съветът на директорите на БФБ-София регистрира за търговия и емисия обезпечени облигации на Евролизинг ЕАД-Пловдив. Размерът на емисията е 1 млн. лв., със срок 3 години (дата на падежа е 12 октомври 2007 г.) и годишна доходност 10%. Периодът на лихвените плащания е шест месеца с фиксирана дата на лихвените плащанията, а погасяването на заема е еднократно на падежа.

Емисията е първа по ред, издадена от емитента. Датата на първа котировка ще бъде оповестена допълнително, а борсовият код на емисията ще е BEURL.

Предметът на дейност на Евролизинг ЕАД-Пловдив е лизингова дейност, производство и търговия с промишлени, хранителни и селскостопански стоки и производни, производство и търговия с козметични и парфюмерийни стоки и др.

Свързани компании:

АутоБохемия АД - втора емисия(9EGA)

АутоБохемия АД(MSUVR)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:43 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още