IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преглед на печата за 2 април

07:56 | 02.04.14 г.
Преглед на печата за 2 април

Пик на фалитите през 2013 г.
В. Капитал Daily

Повече дружества са влезли в процедура по несъстоятелност през миналата година, но през първото тримесечие на 2014 г. тенденцията се обръща и броят на фалиралите компании се свива. Това показват данните, предоставени на "Капитал Daily" от Агенцията по вписванията (АВ). За миналата година общо 848 фирми са влезли в процедурата, а 820 търговци са обявени в несъстоятелност. Броят им се увеличава спрямо 2012 г.

15-годишните българчета не могат да си купят билет от автомат
В. Сега

15-годишните ученици в България не могат да се справят дори с елементарен битов проблем. Например, ако учениците си представят, че току-що са пристигнали на жп гара и е необходимо да си купят билет от автомат, по-малко от една трета могат да се справят с различни условия в тази ситуация. Едва около 8% пък ще успеят да намерят и купят възможно най-евтиния билет за четири пътувания в рамките на един ден. Поредната статистика за окаяното ниво на знанията и уменията на българските ученици идва от първото по рода си компютърно изследване, посветено на справянето с житейски трудности.

Тапите в София отлагат старта на метрото до "Сребърна"
В. Сега

Заради ремонтите на ключови булеварди и кръстовища в столицата строителството на метрото до ул. "Сребърна" се отлага за лятото, вместо да почне от април. Столичната община е решила да забави старта на продължението на втория метролъч с няколко месеца заради тапите на булевардите "Цариградско шосе", "България", "Никола Мушанов", кръстовищата при Семинарията и Лъвов мост. Междувременно "Метрополитен" пусна обществената поръчка за избор на строител на третия метродиаметър.

БГ стоките с общ етикет
В. Стандарт

Българските стоки ще се продават под общ етикет, за да стигнат до големите хипермаркети и до европейските пазари. Работим за създаване на обща опаковка, която да обозначи нашата продукция, каза земеделският министър проф. Димитър Греков. Той откри седмицата на гората в Бургас. "Имаме програма, по която работим, и можем да добавим и много други продукти. Предприели сме конкретни действия българската стока да влезе в големите хипермаркети. Производителите са много и отделени едни от други. Те не могат да доставят по този начин нужните големи количества", обясни министърът. Той обеща, че към всички български продукти ще бъде проведена специална политика за защитата им в икономическата среда на Евросъюза.

Ядем евтини козунаци по Великден
В. Новинар

Цената на козунаците и яйцата за Великден ще остане същата като миналата година, прогнозираха експерти пред „Новинар”. Очаква се празничният сладкиш да се продава за около 5 лв. за килограм в магазините. Яйцата на едро пък вървят по 19 стотинки. Основните продукти за трапезата на Възкресение Христово ще са български. Отчетено е свръхпроизводство на родни яйца.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:56 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още