IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Кремиковци с 38,5 млн. лв. неконсолидирана печалба за третото тримесечие

Печалбата за второто тримесечие на миналата година възлиза на 10,43 млн. лв.

15:35 | 24.01.05 г.
Автор - снимка
Създател
Кремиковци с 38,5 млн. лв. неконсолидирана печалба за третото тримесечие
Чиста печалба от 38,551 млн. лв. за третото тримесечие на миналата година отчита металургичният комбинат Кремиковци според актуализирания неконсолидиран отчет за приходите и разходите, оповестен от БФБ-София в петък. Тази печалба е с ръст от близо 787% в сравнение с реализираната през същото тримесечие на миналата година, когато чистата печалба възлизаше на 4,344 млн. лв.

Огромният ръст в резултата на металургичния комбинат идва след значителното повишение на продажбите за периода.

От началото на юли до края на септември, отново според отчета за приходите и разходите за третото тримесечие, са регистрирани приходи от дейността в размер на 255,49 млн. лв., или ръст спрямо същото тримесечие на предходната година от близо 58%. Тогава са отчетени 161,58 млн. лв. приходи от продажби.

В борсата постъпиха обновени неконсолидирани тримесечни отчети за приходите и разходите и за предходните две тримесечия за миналата година. Според тях за първото тримесечие дружеството отчита загуба в размер на 41,42 млн. лв, в сравнение с печалба от 23,79 млн. лв. за същото тримесечие на миналата година.

Печалбата за второто тримесечие на миналата година възлиза на 10,43 млн. лв., или спад в сравнение със същото тримесечие на миналата година от близо 59%.

Приходите от дейността за първите три тримесечия, които възлизат сумарно на около 655 млн. лв. според неконсолидираните отчети за първите три тримесечия, имат ръст в сравнение с първите три тримесечия на 2003 г. от 18,6%, като тогава сумарните приходи са били 552 млн. лв.

Свързани компании:

Кремиковци АД /в несъстоятелност/(4KW)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:21 | 31.08.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още