IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Петрол Холдинг инвестира 14 млн. евро в SPA-хотелски комплекс в Поморие

Обектът е част от инвестиционната програма на “Петрол Холдинг” АД

11:21 | 18.01.05 г.
Автор - снимка
Създател
Петрол Холдинг инвестира 14 млн. евро в SPA-хотелски комплекс в Поморие

Ще бъде изграден и футболен стадион за 3 000 зрители

“Петрол Холдинг”АД инвестира 14 милиона евро в новия петзвезден SPA and wellness хотелски комплекс в град Поморие. Към обекта ще бъде изграден и модерен стадион за 3 хиляди зрители, който ще покрива всички изисквания на ФИФА и УЕФА. Откриването на комплекса за почивка, лечение, възстановяване и спорт се предвижда за 1 май 2006 година, съобщиха от компанията, уточнявайки че обектът ще работи целогодишно.

Хотелът е със 150 стаи и 25 апартамента, всичките с гледка към морето. В комплекса ще работят 4 ресторанта, 3 бара, билярд-клуб, както и луксозен скай-бар на покрива, от който се вижда Поморийския залив. Конферентната зала, оборудвана с преводачески кабини и съвременни комуникации дава възможност за организирането на делови събития, както и за филмови прожекции. Гостите ще разполагат и с библиотека.

Петзвездният хотел “Поморие” ще има 7 открити и 3 закрити басейна (единият с лечебна солена вода от Голямото солено езеро), както и спортно-възстановителен център с две фитнес-зали, собствен бар, лекарски кабинети, солариуми, хидромасажи, парни бани и сауни.

Автор на проекта е известният български архитект Васил Макрелов, работил дълги години в Швеция, чиято компания “Интерарх” е създала редица известни международни обекти. Собственик на комплекса е ПФК “Поморие” АД, в което участват община Поморие с 51 процента и ПФК “Нафтекс” АД, част от структурата на “Петрол Холдинг” АД.

Обектът е част от инвестиционната програма на “Петрол Холдинг” АД и ще бъде построен от фирма “Нафтекс инженеринг” АД, като в строителството ще бъдат ангажирани 1500 души. С откриването на комплекса ще бъдат разкрити около 300 работни места.

Свързани компании:

Синергон Холдинг АД(SNRG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:38 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още