IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преглед на печата за 14 март

07:49 | 14.03.14 г.
Преглед на печата за 14 март

Опазването на защитените зони ще се финансира с 1.8 млрд. евро
В. Капитал Daily

България ще финансира мерки за опазване на европейската екологична мрежа "Натура" на стойност 1.8 млрд. евро до 2020 г. Това предвижда Националната приоритетна рамка за действие по "Натура 2000", представена в четвъртък. Документът е ново изискване на Европейската комисия и важи за всички страни членки, които са работили по приоритетите си едновременно. Сред мерките за опазване на екомрежата "Натура" у нас са мониторинг, изграждане на екологична инфраструктура, изготвяне на планове за управление на защитени зони и др.

Двама магистрати се съгласиха да се състезават за съдебен инспектор
В. Сега

Две представителки на съдебната власт все пак дадоха съгласие да бъдат номинирани за главен съдебен инспектор в процедурата, инициирана от Съюза на съдиите (ССБ), обявиха от съсловната организация. Това са наказателният съдия от Софийския градски съд Вера Чочкова и председателят на Административния съд в Хасково Теодора Точкова. Първоначално никой от десетте номинирани магистрати не беше дал съгласие да бъде издигнат за поста.

ГЕРБ и БСП не могат да разделят местата в ЦИК
В. Сега

БСП и ГЕРБ влязоха в сериозен конфликт за разпределението на партийните квоти в състава на ЦИК. Според социалистите двете партии трябва да имат по равен брой представители - 5-има, но хората на Бойко Борисов настояват за 6-има заради по-високия си резултат на последния парламентарен вот. Зам.-шефът на НС Мая Манолова обясни, че от общо 19 членове на ЦИК 4-ма ще са в ръководството и по 1 ще имат "Синята коалиция" и НДСВ, които разполагат с евродепутати. След седмица кандидатурите на двете ще бъдат обсъдени публично, а те ще представят вижданията си за дейността на Инспектората към Висшия съдебен съвет

Столични бизнесмени стават фермери
В. Новинар

Столични и пловдивски бизнесмени масово купуват ферми по селата, научи „Новинар”. Много предприемачи от строителния и транспортния бранш избират да сменят попрището и да се захванат с животновъдство. „Причината за интереса са субсидиите, които се отпускат за бранша”, обясни пред „Новинар” собственик на стопанство. По думите му има бъдеще пред сектора и правилната посока е именно развитието на животновъдството и производството на месо и млечни продукти.

Червени мъмрят двама министри
В. Сандарт

Другарска критика към двама министри готвят депутати от БСП. Те ще мъмрят Анелия Клисарова и Кристиан Вигенин по време на семинара на властта в Боровец този уикенд, научи "Стандарт".  Абсурд е да говорим за искане на оставки, ремонт на кабинета няма да има, но ще дадем да се разбере, че ние сме депутати от партията мандатоносител и трябва да се допитват до нас, споделиха червени.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:28 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още