IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

И АР Джи Капитал - 1 АДСИЦ притежава сградите на Практикер и Орифлейм

И АР ДЖИ Капитал -1 АДСИЦ, беше регистрирано за търговия на БФБ-София след днешното заседание на Съвета на директорите на Борсата.

17:15 | 14.01.05 г.
Автор - снимка
Създател
И АР Джи Капитал - 1 АДСИЦ притежава сградите на Практикер и Орифлейм
И АР ДЖИ Капитал -1 АДСИЦ, беше регистрирано за търговия на БФБ-София след днешното заседание на Съвета на директорите на Борсата. Дружеството със специална инвестиционна цел за секюритизация на инвестиции в недвижими имоти има капитал от 2 млн. лв., разпределен в акции с номинална стойност 1 лв.

Обслужващото дружество е Бългериън-америкън пропърти мениджмънт ЕООД-София, а учредителят e Българо-американски инвестиционен фонд (БАИФ). Това е второто дружество със специална инвестиционна цел, учредено от БАИФ. Първото беше Капитал Директ - 1 АДСИЦ, получило лиценз от Комисията за финансов надзор на 10 януари 2004 г.

Предстои задължителното увеличение на капитала на И АР ДЖИ Капитал -1 АДСИЦ с поне 30% според закона за дружествата със специална инвестиционна цел. Увеличението обаче ще бъде с 50% до 3 млн. акции, като ще бъдат емитирани права, даващи възможност за записване на акции с емисионна стойност 1,50 лв. и номинална стойност един лев. Информация за увеличението на капитала може да се прочете в проспекта за публично предлагане на ценни книжа.

За разлика от другите лицензирани досега дружества за секюритизация на имоти, И АР ДЖИ Капитал -1 АДСИЦ вече има сгради - хипермаркета на “Практикер” и търговския център на “Орифлейм”, на бул. “Цариградско шосе”, които са отдадени изцяло под наем и генерират доход, съобщиха от дружеството за Investor.bg.

“Вече сме изпратили съобщение в Държавен вестник и правата за участие в увеличението ще се предлагат на закрит смесен аукцион от 14-тия ден след публикацията в Държавен вестник”, каза Боян Николов Икономов, представител на Изпълнителния директор на И АР ДЖИ Капитал -1 АДСИЦ - Бългериън-америкън пропърти мениджмънт ЕООД.

Другото АДСИЦ на БАИФ - Капитал Директ - 1 издаде облигационна емисия с размер 2,6 млн. евро със срок 100 месеца, падеж 20 ноември 2012 г. и купон шестмесечния EURIBOR (Euro Interbank Offered Rate) + 5%. За деветмесечието на 2004 г. Капитал Директ - 1 АДСИЦ има 31 хил. лв. печалба, задължения по облигационни заеми за 4,97 млн. лв., вземания по търговски заеми за 5,61 млн. лв., собствен капитал от 671 хил. лв. и 157 хил. лв. парични средства.

“Чрез емисията бяха секюритизирани и обезпечени с хотелски имоти банкови кредити на БАКБ АД. Не е решено дали Капитал Директ - 1 АДСИЦ ще издаде втора емисия облигации, тъй като с вече издадената емисия дружеството е изпълнило първоначалната цел, за която беше създадено. Дали ще има нова емисия, зависи от интереса на настоящите облигационери и потенциалните инвеститори при новата секюритизация”, казаха от дружеството за Investor.bg.

Свързани компании:

И Ар Джи Капитал -1 АДСИЦ /в ликвидация/(6EA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:04 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още