IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Собственикът на Слънчев ден иска да купи дял от софийския Хилтън

16:08 | 10.01.05 г.
Автор - снимка
Създател
Собственикът на Слънчев ден иска да купи дял от софийския Хилтън
„Всичко, което се продава от софийския хотел Хилтън, ние ще го купим. В момента обаче имаме само намерения, без никакви конкретни преговори и резултати”, каза за Investor.bg Георги Гергов, собственик на пловдивското дружество „Съни тур” ЕООД. От своя страна, „Съни тур” е мажоритарен акционер в Слънчев ден АД.

Според Гергов, когато стане ясно дали ще се купува нещо и точно какво, ще се разбере и кое от дружествата, в които той има дял, ще бъде купувач.

Собственик на столичния хотел от веригата Хилтън е дружеството „Компания за луксозни хотели” АД. В това дружество основни акционери са регистрираната в Холандия "София хотел дивелъпмън корпорейшън" - Холандия (дъщерна на френската „Сибекс”) с 49.571%, "Хилтън интернешънъл" - САЩ с 24.423%, Столичната община има 14.071%, а "Главболгарстрой" е с 11.935%.

В края на ноември миналата година стана ясно, че френската компания "Сибекс" иска да продаде дела си в „Компания за луксозни хотели”, като тогава имаше четирима потенциални купувачи, един от които български.

„Все още не е ясно какво може да се купи, но според мене Столична община няма да продаде дела си”, каза още Гергов.

Хотелиерското дружество Слънчев ден АД - Варна купи 99,59% от ЦУМ „на стойност не повече от 20 млн. евро”, съобщи Българска фондова борса – София в края на октомври миналата година. За осъществяване на сделката дружеството сключи договор за банков кредит с ТБ Булбанк с максимален размер до 24,85 млн. лв. и краен срок на погасяване 31 декември 2018 г.

Книжата на Слънчев ден се търгуваха в петък, когато бяха разменени седем акции по 15,39 лв. След края на днешната сесията акциите се търсят по 10,77 лв. и 11 лв., но няма предлагане.

Свързани компании:

Слънчев ден АД(SDEN)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:00 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още