IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преглед на печата за 6 февруари

07:48 | 06.02.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Преглед на печата за 6 февруари

Проба-грешка в парк "Българка"
В. Капитал Daily

Кадровата политика на това управление беше ясно начертана от самото начало (за справка: Делян Пеевски в ДАНС, скандалният Калин Тихолов за министър, чистките в МОСВ). Въпреки взривовете на обществено недоволство обаче, БСП и ДПС проявяват завидна устойчивост в този си маниер на управление, като го затвърдиха с поредното назначение, този път на директор на природен парк "Българка". Агенцията по горите назначи за директор по заместване на парка Али Алиев, председател на ДПС - Севлиево от 2009 г. По информация на "Дневник" в началото на седмицата той е бил представен на целия екип на парка като временно заместващ досегашната директорка Мая Радева, която е в болнични след автомобилна катастрофа.

ЕК заплаши САЩ с визи заради България
В. Сега

Брюксел заплаши да въведе визи за американски граждани, ако в следващите 6 месеца САЩ не премахнат визите за гражданите на България, Румъния, Полша, Кипър и Хърватия, предаде електронното издание ЮрАктив. Повечето от гражданите на 28-те страни - членки на ЕС, свободно пътуват до Америка, но на българи, румънци, поляци, кипърци и хървати все още са им необходими визи, за да влязат в САЩ, Канада и Австралия.

Енергийният холдинг си направи фирма за изкупуване на закъсали компании
В. Сега

Българският енергиен холдинг (БЕХ) е основал ново свое дружество - "Енергийна инвестиционна компания" ЕАД, с капитал от 50 хиляди лева, става ясно от данни в Търговския регистър. Това е станало още в края на ноември миналата година. Буквално в същите дни министърът на икономиката обяви, че държавата е готова да помага на закъсалото финансово дружество "Ремотекс" - Раднево. След това бе взето решение да се преговаря за неговото изкупуване чрез БЕХ. Отново през енергийния холдинг се предвижда държавата да придобие и отдавна неработещото "Химко" - Враца.

Архитекти спорят ще стане ли София "Витошка без край"
В. Сега

Визията за центъра на София изглежда все по-далеч от реализация след първото обществено обсъждане на спечелилите проекти. Въпреки че те бяха одобрени от специално жури, един от победителите вчера представи нов вариант, а от общината директно заявиха, че конкурсът няма задължителен характер. "Не смятам, че предложението ми е гениално и е възможно то да се промени", заяви арх. Влади Николов, победител в зона 3. Неговата идея за тунел пред Двореца беше отхвърлена на втори прочит от същото жури, което седмица по-рано я одобри. Арх. Николов представи вчера два нови варианта без тунел. Според него най-простото и логично решение е движението между Градската градина и Двореца изцяло да се спре, което било възможно и сега.

Брюксел на червено, отлага европарите
В. Стандарт

Брюксел свърши парите. Затова Европейската комисия ще забави финансовите инжекции, предвидени за страната ни по новите оперативни програми. Милиардите трябваше да се договарят от средата на тази година. Реално обаче те ще започнат да се разпределят едва през 2015 г., съобщи наш източник от Брюксел. Бюджетът на ЕС ще излезе на червено, ако плати едновременно остатъка от средствата за стария програмен период, както и новите договори. 7 млрд. евро трябва да получи страната ни тази и следващата година за вече одобрени проекти.

Атака предлага детски само за майки над 18 г.
В. Стандарт

Детските надбавки, които държавата отпуска, да се изплащат само на пълнолетни майки, искат от "Атака". Партията вече е внесла в парламента законова промяна, според която семейните помощи ще се изплащат само в случаи, когато двамата родители са навършили пълнолетие. Според тях така ще може да бъде прекъснато източването на държавата от определени социални групи. По техни думи има множество случаи, в които "деца раждат деца", а бабата и дядото на новороденото още взимат детски помощи за родителите".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:35 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още