IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акционерите на Слънчев ден овластиха ръководството за сделки по чл.114

18:00 | 22.12.04 г.
Автор - снимка
Създател
Акционерите на Слънчев ден овластиха ръководството за сделки по чл.114
На проведеното на 20 декември общо събрание на акционерите на Слънчев ден АД-Варна, управителните органи са били овластени за извършване на сделки по чл. 114 от Закона за публично предлагани на ценни книжа (сделки с голяма стойност спрямо активите или приходите или сделки със свързани лица), съобщи днес БФБ-София.

Общото събрание е решило да бъде предоставено обезпечение по сключен договор за банков кредит на стойност над 1/3 от по-ниската стойност на стойността на дружеството съгласно последния одитиран или изготвен счетоводен баланс на дружеството. За обезпечение по кредита, Слънчев ден е направил ипотека на недвижим имот в гр. Варна, к.с. Св. Константин, представляващи туристически комплекс Слънчев ден и земята върху които са построени, както и ресторантския комплекс Пълдин, намиращ си в Пловдив.

Дружеството също така е осигурило следните обезпечения:
- Особен залог на търговското предприятие на Слънчев ден АД;
- Особен залог върху всички настоящи и бъдещи вземания но които Слънчев ден АД е страна;
- Особен залог на съвкупността от движими вещи, готова продукция и други движими активи на Слънчев ден АД;
- Запис(и) на заповед не повече от 10 000 000 евро.

Предоставените обезпечения са по банковия кредит между Булбанк в страна като кредитодател, ЦУМ като кредитополучател, Слънчев ден като поръчител и трето лице, предоставящо реални обезпечения за рефинансиране задълженията на ЦУМ в размер до 10 млн. евро. Крайният срок за погасяване на заема е 21 декември 2018 година.

Дружество Слънчев ден купи 99,59% от ЦУМ на стойност не повече от 20 млн. евро, съобщи БФБ-София на 22 октомври.

Последната сделка с книжата на холдинга бе на 17 декемви за 19 акции на средна цена от 13,00 лв. В момента офертите са на нива от 11,00 лв. купува и 16,90 лв. продава.

Свързани компании:

Слънчев ден АД(SDEN)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:17 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още