IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преглед на печата за 23 януари

07:42 | 23.01.14 г.
Преглед на печата за 23 януари

Директорът на природен парк "Странджа" беше отстранен
В. Капитал Daily

Няколко дни след като държавата успешно си проправи път към застрояването на Южното Черноморие чрез окончателното решение на Върховния административен съд от 15 януари, че устройственият план на Царево остава в сила, беше уволнен и дългогодишният директор на природен парк "Странджа" инж. Стефан Златаров. Или събитията могат да бъдат обобщени така: пречките пред застрояването на Черноморието от Царево на юг падат една по една - бързо, безпроблемно и координирано.

Как ВКС помогна на Марио Николов да спечели милиони
В. Капитал Daily

"Позорът на ВКС". Така в юридическите среди наричат 12-годишното дело при което длъжник на банка едновремено не плаща дълга си и осъжда кредитора да му плати над 4 млн. лева. Главен герой в казуса е разследваният за източване на еврофондове Марио Николов. Спорът е между "Месокомбинат - София" и Уникредит Булбанк, изпълнен е с куп пазарно и юридически неподплатени доказателства, но и последната инстанция не видя проблем в това. Според адвоката на изгубилата страна Маргарита Калайджиева, приключвайки делото по този начин, съдът дава възможност за източване на банките в България. От името на спечелилите делото синдикът Владимир Вадинов не коментира решението на магистратите и не отговори на въпросите, свързани с решението.

Нова компания взима европари за напояване
В. Стандарт

Трябва да се създаде нова компания, която да може да усвоява европейските средства за изграждане на напоителни системи. В нея ще бъдат апортирани имотите, през които минават големите магистрални хидромелеоративни системи. Това каза зам.-министърът на земеделието Явор Гечев пред депутатите от парламентарната комисия по земеделие. Дружеството ще бъде създадено по примера на Националната компания "Железопътна инфраструктура", допълни Гечев. До месец се очаква Брюксел да отговори дали можем да отворим мярка 125 от Програмата за развитие на селските райони, в която са заложени средства за изграждане на напоителни системи.

Новата програма за селските райони може да се бави до септември
В. Сега

Новата програма за развитие на селските райони (ПРСР) ще бъде напълно одобрена вероятно през септември. Това обяви вчера заместник-министърът на земеделието Явор Гечев по време на първото заседание за годината на Парламентарната комисия по земеделието и горите. Това е програмата, по която в следващия програмен период - 2014 - 2020 г., у нас ще влязат най-много европари в сравнение с всички останали оперативни програми.

Депутати забъркаха нов скандал с частна визита в Тайван
В. Сега

Депутатът от БСП Страхил Ангелов не е единственият доброволец в парламента, който работи в интерес на българската икономика на частни начала. Подобна на неговата визита в Сирия, която предизвика смут в НС и за малко не се превърна в дипломатически скандал, преди дни е имало и в Тайван. Целта също е развитие на бизнес отношенията, въпреки че България разглежда Тайван като част от Китай и не поддържа дипломатически отношения. По същото време на посещение в Китай бе президентът Росен Плевнелиев. В делегацията са били Румен Йончев (КБ), Венцислав Лаков ("Атака"), Петя Раева (ДПС) и Владимир Тошев (ГЕРБ).

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:07 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още