IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Булгартабак може да вземе 260 хил. лв. за две преработвателни дружества

16:17 | 15.12.04 г.
Автор - снимка
Създател
Булгартабак може да вземе 260 хил. лв. за две преработвателни дружества
На проведените днес търгове с явно наддаване за покупката на четири тютюнопреработвателни дружества от Булгартабак Холдинг са се явили шестима кандидати, съобщиха от холдинга. Потвърдени начални тръжни цени има само за две от предложените дружества.

“Никам Лайн” ООД е предложило 210 000 лева за покупката на Смолян БТ, като на търга за това дружество са се явили още четирима кандидат-купувачи: “Гарант – Х” ЕООД, “Стройинвест” ЕООД, “АКБ Форес” АД и “Васим Комерс” ЕООД. Задълженията на Смолян БТ са в размер на 1 941 000 лева.

За Харманли БТ най-високо класиран е единственият кандидат-купувач “АКБ Форес” АД, който е потвърдил първоначалната цена от 50 хиляди лева. Задълженията на Харманли БТ са в размер на 2 626 000 лева.

За Сандански БТ се е явил Leaf Tobacco Mihailides S.A., но не е потвърдил началната тръжна цена от 2 500 000 лева. Задълженията на Сандански БТ са в размер на 3 105 000 лева.

За Ямбол БТ не са се явили кандидат–купувачи. Задълженията на Ямбол БТ са в размер на 8 015 000 лева.

Резултатите от проведените търгове ще бъдат внесени за одобрение от Надзорния и Управителния съвет на холдинга.

С решение на Управителния съвет на Булгартабак Холдинг търговете за продажба на дяловете на холдинга в Дупница БТ, Дулово БТ и Исперих БТ са отложени за 20 януари 2005 г., с цел привличане на по-голям брой участници и създаване на условия за по-добра конкуренция.

Свързани компании:

Булгартабак - холдинг АД(BTH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:22 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още