IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Напредък Холдинг ще става солидарен длъжник по банков кредит

12:38 | 15.12.04 г.
Автор - снимка
Създател
Напредък Холдинг ще става солидарен длъжник по банков кредит
Решение за встъпване на Напредък Холдинг АД като солидарен длъжник по договор за банков инвестиционен кредит, сключен между Булбанк АД и Биовет АД, ще гласуват акционерите на холдинга на извънредното общо събрание, което ще се проведе на 17 януари, съобщи БФБ-София.

Преди три седмици от Биовет съобщиха, че дружеството ще изгради ко-генерационна централа за производство на електрическа енергия и пара с кредит в размер на 9,5 млн. евро (19 млн. лв.), отпуснат от Булбанк по договор от 15 ноември 2004 г.

Акционерите на холдинга също така ще гласуват и за издаването на безусловна и неотменяема корпоративна гаранция в полза на Булбанк АД, покриваща всички задълженията на Биовет АД към банката. Друга точка от дневния ред на събранието е гласуване за авалиране на запис на заповед, издадена от Биовет в полза на Булбанк.

На събранието ще се гласува също за авалиране на записи на заповед, издадени от Балкан АД, Балканвело АД и Адванс Пропъртис ООД, в полза на Обединена Българска Банка във връзка с предстоящото подписване на банкови кредити.

Последната дата за сключване на сделки с акции на Напредък Холдинг на борсата, в резултат на което притежателите им ще имат правото си на глас на общото събрание, е 30 декември.

Последната сделка с акции на дружеството бе сключена на 18 ноември при цена от 0,65 лв. Днес офертите са на нива от 0,85 лв. купува и 2.00 лв. продава.

Свързани компании:

Биовет АД(53B)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:45 | 09.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още