IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преглед на печата за 7 януари

07:34 | 07.01.14 г.
Преглед на печата за 7 януари

Сделки на "Софийски имоти" изплуваха около кандидата за съдебен инспектор
В. Капитал Daily

Въпросите около единственият кандидат за главен съдебен инспектор - съдията от Върховния административен съд Веселина Тенева се увеличават. Публикация на сайта "Биволъ", който в края на годината разкри за серията от сделки между кандидатката и 90-годишната й майка, показа, че съпругът на Тенева - Георги Георгиев, е участвал в замени на недвижими имоти, собственост на скандалната общинска фирма "Софийски имоти" ЕАД и дъщерното й дружество "Заводпроект" ЕООД. От доклад за дейността на "Софийски имоти", който "Капитал" публикува през 2004 г. става ясно, че през 2002 и 2003 г. от фирма "Софийски имоти" на "Заводпроект" са прехвърлени 35 имота и апартаменти срещу 3 етажа от административна сграда на ул. "Гурко" 12. В документа се казва още: "На този етап комисията не разполага с отговор на въпроса каква е била целесъобразността от подобни замени. На практика с тях е извършено преливане на активи от "Софийски имоти" ЕАД към негово дъщерно дружество.

Агроминистерството претупа най-голямото изложение на храни
В. Сега

Земеделското министерство буквално се изгаври с организирането на българското участие в най-голямото изложение в света в областта на храните - Зелената седмица в Берлин. То обяви конкурси за изграждане на щанда и за набиране на фирми изложителки фатално късно - броени дни преди събитието. Зелената седмица в германската столица ще започне на 17 януари, а агроминистерството е изготвило обявите, свързани с българското участие, в последния работен ден преди Коледа - на 20 декември.

С поправка в закона политиците се спасяват от компрометиращи снимки
В. Сега

Снимки като тези на Волен Сидеров по време на почивка във Варадеро или в Париж могат да вкарат техния автор в затвора за 1 година. Същото може да сполети и някой, който заснеме или филмира как даден политик получава подкуп или депутат се среща тайно с известен мафиот. Това ще се случи, ако бъде приет новият Наказателен кодекс (НК), чийто проект бе пуснат за обсъждане от правосъдното министерство дни преди Нова година. Според новия чл.146, "който противозаконно фотографира, филмира, записва или подлага на друго подобно действие другиго без негово знание или въпреки неговото изрично несъгласие, се наказва с лишаване от свобода до една година, с пробация или с глоба".

Пълна промяна в следствието
В. Стандарт

Пълна промяна в Националната следствена служба започна главният прокурор Сотир Цацаров. Всички шестима директори на специализирани отдели са освободени със заповед на обвинител номер 1. Това са Румен Василев, Ваня Дойчева, Ангел Александров, Койчо Трухчев, Младен Петров и Румен Киров. Последният е махнат по негова молба. Според запознати Киров поискал да напусне службата още в началото на ноември м.г. след оставката на бившия й началник Бойко Найденов. Рокадите са следствие от проект за нова структура на службата, изготвена от новия директор на НСлС Евгени Диков.

Шведи отварят рибна фабрика в Айтос
В. Стандарт

Шведско-българска компания започва изграждане на рибна фабрика в Айтос. В нея ще бъдат инвестирани над 1,5 млн. евро. Рибата ще се доставя от Северно море и ще се преработва у нас. Собственик на бъдещото предприятие е "Алмар" АД. С тържествена церемония вчера в Айтос беше направена първата копка на бъдещата фабрика. Тя ще бъде разположена на площ от 5 декара, а ако инвестицията се окаже успешна, догодина ще бъде разширена. Предприятието ще преработва риба и рибни продукти, като е планирано цялата продукция да бъде изнасяна за Европа.

Изкуственият сняг стопи цените в курортите
в. Новинар

Изкуственият сняг стопи наполовина цените в зимните ни комплекси. След Нова година тарифите на хотелите в ски курортите паднаха с около 60 на сто, показа проверка на „Новинар”. В момента може да изкарате луксозен уикенд в Банско за 60 лв. на база all inclusive, като миналата година по същото време цената на пакета е била с 20 процента по-висока.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:50 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още