IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Над 56 млн. лв. би струвало поддържането на 4 фабрики от Булгартабак

14:48 | 10.12.04 г.
Автор - снимка
Създател
Над 56 млн. лв. би струвало поддържането на 4 фабрики от Булгартабак
Повече от 56 млн. лв. би струвало на данъкоплатците изкуственото продължаване с година на работата на дружествата на "Булгартабак" в Асеновград, Шумен, Хасково и Стара Загора, заяви вицепремиерът и министър на икономиката Лидия Шулева в парламента, цитирана от БНР.

Опитът за финансово оздравяване на тези дружества в рамките на година е нецелесъобразен заради състоянието на оборудването, технологичните възможности, пазарните дялове и нивото на производителност на тези дружества, каза министър Шулева в Народното събрание по време на изслушването по доклада за изпълнението на стратегията за приватизация на "Булгартабак".

Според нея тези дружества не биха могли да съществуват самостоятелно и да издържат на свободната вътрешна и външна конкуренция.

“Смятам, че решението за прекратяване на цигареното производство в тези дружества и преструктурирането им с акцент върху преработка на тютюни напълно отговаря на записаното в стратегията за приватизация на "Булгартабак" и максимално защитава националния интерес”, заяви вицепремиерът.

Независимо от резултатите от приватизацията и преструктурирането на "Булгартабак", капацитетът и мощностите извън холдинга осигуряват бъдещето на тютюнопроизводителите в България, добави Лидия Шулева.

Около 150 работници от фабриките на "Булгартабак" в Шумен и Дупница протестираха днес пред сградата на парламента срещу правителствената стратегия за "Булгартабак Холдинг" АД. Протестът беше организиран от Независимия синдикат на тютюноработниците към КНСБ и Националния синдикат "Тютюнева промишленост" към КТ "Подкрепа".

Свързани компании:

Булгартабак - холдинг АД(BTH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:58 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още