IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Временно спират търговията с компенсаторните инструменти в петък

14:42 | 09.12.04 г.
Автор - снимка
Създател
Временно спират търговията с компенсаторните инструменти в петък
Търговията с компенсаторни инструменти се спира по време на търговската сесия на 10 декември 2004 г. по заповед на Изпълнителния директор на БФБ-София, съобщиха от борсата.

Временното преустановяване на търговията е с емисиите жилищни компенсаторни записи, издадени по ЗОСОИ, борсов код - GKZ, компенсаторни записи, издадени по ЗОСОИ, борсов код - KZ и поименни компенсационни бонове, издадени по ЗСПЗ и ЗВСВГЗГФ, борсов код – PKB.

Временното преустановяване на търговията е във връзка с предстоящо оповестяване на информация, която може да повлияе на цената на компенсаторните инструменти.

Утре от 10 ч. Агенция за приватизация и консорциум ОББ-НБГИ-Булброкърс ще направят официално представяне на предстоящата кампания за продажбата на миноритарния пакет от 35% от Българска телекомуникационна компания АД.

На представянето ще присъстват представители на Министерството на транспорта и съобщенията, Българската фондова борса-София и БТК АД.

В края на ноември Министерски съвет реши 35-процентният държавен дял от БТК да се продава на фондовата борса срещу компенсаторни инструменти.

Свързани компании:

Жилищни компенсаторни записи(BLKB)

Компенсаторни записи(BLKD)

Поименни компенсационни бонове(BLKC)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:07 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още