IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Жак Олтуски е увеличил дела си в БенчМарк Фонд Имоти АДСИЦ до 13%

14:07 | 07.12.04 г.
Автор - снимка
Създател
Жак Олтуски е увеличил дела си в БенчМарк Фонд Имоти АДСИЦ до 13%
Жак Бернард Олтуски е закупил 8% от капитала на БенчМарк Фонд Имоти АДСИЦ и вече притежава 13% от капитала на дружеството. Диан Николаев Иванов е придобил 16% от капитала на дружеството със специална инвестиционна цел и вече притежава 18,5%, се казва в бюлетина на Централен депозитар.

“2% от капитала на БенчМарк Фонд Имоти е придобил Майкъл Ферц, който е евреин с австрийски паспорт”, каза за Investor.bg Веселин Генчев от обслужващото дружество БенчМарк Груп АД.

Продавач на 30% от капитала при цена 1,07 лв. за акция е Развитие Индустрия холдинг АД, който беше сред учредителите на дружеството за инвестиции в недвижими имоти и изпълняваше законовото изискване при учредяването си дружество със специална инвестиционна цел да има институционален инвеститор, притежаващ поне 30% от капитала на АДСИЦ.

“Жак Олтуски е евреин, живеещ в Белгия, а Диан Иванов е българин, живеещ в Лондон от 12 години, като в момента работи в Дойче Банк”, каза Веселин Генчев от БенчМарк Груп АД.

БенчМарк Фонд Имоти АДСИЦ е акционерно дружество със специална инвестиционна цел за инвестиции в недвижими имоти. В момента акциите на дружеството се търсят при цена 1,12 лв. за акция, но липсва предлагане.

От 15 до 18 ноември 150 000 права на БенчМарк Фонд Имоти АДСИЦ се продадоха при цени между 0,11 и 0,4 лв. за брой. Всяко право дава възможност за записване на 1 акция с номинална и емисионна стойност 1 лв. Крайният срок за плащане на акциите е 21 декември, а правата се търгуваха свободно до 26 ноември.

В момента се проучват три инвестиционни възможности, като набраните след увеличението на капитала средства ще бъдат използвани за първоначално плащане по тази, която бъде избрана, каза преди две седмици директорът за връзка с инвеститорите на дружеството Лора Георгиева.

Свързани компании:

Фонд имоти АДСИЦ(FUES)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:59 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още