IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преглед на печата за 7 декември

09:08 | 07.12.13 г.
Преглед на печата за 7 декември

Сбогом на съботниците
В. Стандарт

Вижда се краят на съботниците. Депутати умуват как законово да се забрани отработването на празничните дни в събота. "До седмица ще излезем с предложения, които да обсъдим с работодатели и синдикати", заяви за "Стандарт" Петър Кънев от БСП. Идеята му е допълнителните дни, които правителството гласува за почивни, да се приспадат от платения годишен отпуск. "Събота и неделя са за почивка, отработването е смърт за бизнеса", смята Кънев. Причината е, че масово в дните за сливане на празниците се работи само до обяд, а това товари фирмите с повече разходи.

€7 млн. връща Сърбия на БДЖ
В. Стандарт

Дълг от около 7 млн. евро ще погасяват сръбските железници към "Холдинг БДЖ". В близките дни ще бъде сформирана смесена работна група от експерти на двата жп превозвача, която до края на февруари трябва да изработи текста на спогодба за изплащане на задължението. Това обясни за "Стандарт" зам.-министърът на транспорта Антон Гинев. Заедно с колегата си - зам.-министър Петър Киров, той обсъди в Белград българо-сръбските транспортни връзки и постави въпроса за издължаването на сръбските железници към БДЖ.

Забраната за пушене остава за празниците
В. Сега

След месеци разгорещени дискусии и обещания за отмяна на забраната за тютюнопушене, БСП реши да забави топката и оставя ограничението за коледните и новогодишните празници, научи "Сега". Промените в Закона за здравето, с които забраната трябваше да отпадне, бяха одобрени от икономическата комисия в НС и отхвърлени от здравната, но няма да бъдат включени в дневния ред на парламента до ваканцията на депутатите, обясниха от ръководството на ПГ на левицата. Причината е разнопосочните мнения дори в групата на социалистите дали изобщо трябва да се пипат текстовете.

Строителните инспектори не откриха опасни молове
В. Сега

След седмица проверки и инспектирани 82 големи търговски обекта в цялата страна нарушения не са открити, съобщи Дирекцията за строителен контрол (ДНСК). Масираната кампания бе проведена по заповед на инвестиционния министър Иван Данов след трагичния инцидент в латвийската столица Рига, при който покрив на мол се срути и погреба 54 души.  41 работни групи на територията на страната са проверили за седмица 82 обекта, но работата ще продължи до 13 декември, за да обхване повече магазини, обявиха от ДНСК.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:49 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още