IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

За акциите на БТК ще се плаща само в компенсаторни инструменти

16:02 | 01.12.04 г.
Автор - снимка
Създател
За акциите на БТК ще се плаща само в компенсаторни инструменти
Плащането за акции на БТК ще се извършва само в компенсаторни инструменти, уточниха от пресцентъра на Агенцията за приватизация за Investor.bg. Уточнението бе направено във връзка с публикации в медиите, че акциите на БТК ще могат да се плащат с реални левове.

По-рано днес на пресконференция Атанас Бангачев, изпълнителен директор на Агенцията за приватизация, заяви, че "Държавата не може да откаже плащане в реални левове за акциите на БТК". "Сделките се класират по цената в лв. номинал", го допълни заместник-изпълнителният директор Станислав Ананиев.

Ако акциите на БТК се предложат на "Приватизационен сегмент за плащане с компенсаторни инструметни", ще може да се плаща само с компенсаторни инструменти, гласи правилникът на БФБ-София, показва справка на Investor.bg. За да може да се плаща в реални лева, акциите трябва да се регистрират за продажба на "Приватизационен сегмент за плащане срещу пари".

Мисля, че правителството иска по-бързо да реши въпроса с компенасторните инструменти и ще иска да пусне едновременно дела от 35% в БТК, каза Бангачев на пресконференцията. Според него за Агенцията за приватизация е по-изгодно от гледна точка на разходите за изготвяне на оценка и маркетинговите разходи да няма нов конкурс за избор на инвестиционнен посредник за продажбата на 15% от капитала на БТК на фондовата борса срещу компенсаторни инструменти, а те да станат част от пакета, за който вече е избран инвестиционен посредник.

Свързани компании:

БТК АД (отписана)(5BT)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:42 | 28.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още