IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Прехвърлените 43,4 млн. акции на Петрол-подготовка за издаването на GDR

13:00 | 19.11.04 г.
Автор - снимка
Създател
Прехвърлените 43,4 млн. акции на Петрол-подготовка за издаването на GDR
Извършените на 17 и 18 ноември прехвърляния на общо 43 387 630 акции на Петрол АД от Петрол Холдинг АД-Варна към Рос ойл ЕООД-Варна, са част от техническите операции по подготовката на предстоящото осъществяване на GDR програма върху акции на Петрол АД и листването на GDR (глобални депозитарни разписки) на Лондонската фондова борса, се казва в съобщение от Петрол АД до Българска фондова борса - София.

Днес акциите на Петрол АД на БФБ-София поевтиняха с 1,12% до 3,54 лв. за брой. За последните шест месеца акциите на дружеството са поскъпнали с 27,4%, но за последните 12 месеца позицията е загубила около 2% от стойността си.

Петрол АД ще съчетае в едно предлагането на GDR, от една страна, и увеличението на капитала си, от друга.

ING Bank ще бъде консултант и водещ мениджър по предлагането на депозитарните разписки, които ще се търгуват на Лондонската борса.

На 7 декември акционерите на Петрол АД ще гласуват за увеличаване на капитала на дружеството с 1/3 или 36 416 538 нови акции, спрямо капитал от 109 249 612 акции в момента. Все още не е определена емисионната стойност на новите акции. На 29 октомври от Петрол АД съобщиха, че емисионната стойност ще бъде 4 лв. на акция, но впоследствие от компанията не потвърдиха тази цифра, като обявиха, че емисионната цена ще се гласува от акционерите на 7 декември.

Свързани компании:

Петрол АД(PET)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:00 | 11.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още