IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Последните права на БенчМарк Фонд Имоти се продадоха по 40 ст. за право

12:39 | 18.11.04 г.
Автор - снимка
Създател
Последните права на БенчМарк Фонд Имоти се продадоха по 40 ст. за право
Последните 1257 права в увеличението на капитала на БенчМарк Фонд Имоти АДСИЦ се продадоха при цена 40 ст. за право. Така общо 150 000 права намериха купувача си в последните 4 търговски сесии на цени между 0,11 лв. и 1 лв. за право.

Днес се сключиха и първите сделки с права на БенчМарк Фонд Имоти АДСИЦ при условията на свободна търговия на БФБ-София. Цените бяха 22 ст. за 1970 права и 33 ст. за 1514 права. До 26 ноември ще продължи свободната търговия на продадените на търговете 150 000 права. Срокът за записването на акции срещу правата е до 21 декември, като всяко право дава възможност за записването на една акции с номинална и емисионна стойност 1 лв.

БенчМарк Фонд Имоти АДСИЦ е учредено на събрание на 29 юни 2004 г. с уставен капитал 500 000 лв. за срок от седем години, който може да бъде удължен по решение на Общото събрание на акционерите на фонда.

Към момента на неговото учредяване във фонда има общо 27 акционери, от които две юридически лица - Развитие Индустрия Холдинг АД (в качеството на институционален инвеститор Развитие Индустрия Холдинг АД притежава 30% от уставния капитал на фонда) и БенчМарк Груп АД.

От физическите лица, които са акционери във фонда, само едно лице притежава повече от пет на сто от акциите с право на глас. Това е Петко Живков Димитров, който притежава 15 на сто от уставния капитал.

До момента средствата на фонда не са инвестирани. В момента се проучват три инвестиционни възможности, като набраните след увеличението на капитала средства ще бъдат използвани за първоначално плащане по тази, която бъде избрана, казаха от фонда за Investor.bg в началото на седмицата. Следващата емисия увеличение на капитала ще бъде на такава стойност, на каквато е одобреният инвестиционен проект.

Съгласно устава си БенчМарк Фонд Имоти АДСИЦ може да секюритизира следните видове активи:

- Имоти с бизнес и търговско предназначение: магазини, складове, бизнес и офис сгради, включително прилежащите към тях парцели, терени, паркоместа и/или гаражи и оборудване. Инвестициите на Дружеството в такива активи представляват до 55% от балансовата стойност на активите за съответната година съгласно неговия годишен финансов отчет;

- Имоти с хотелско предназначение: хотели, пансиони, курортни и вилни селища, включително прилежащите към тях парцели, терени, паркоместа и/или гаражи и оборудване. Инвестициите на дружеството в тези активи представляват до 45% от балансовата стойност на активите на дружеството за съответната година съгласно неговия годишен финансов отчет;

- Имоти с жилищно предназначение: апартаменти, общежития, къщи, вили, включително прилежащите към тях парцели, терени, паркоместа и/или гаражи и оборудване. Инвестициите в активи по предходното изречение представляват до 35% от балансовата стойност на активите на дружеството за съответната година съгласно неговия годишен финансов отчет;

- Имоти със спортно и/или развлекателно предназначение (до 10% от активите)

- Селскостопанска земя (до 10% от активите)

Съгласно предварителните проучвания и разчети на дружеството със специална инвестиционна цел, до края на 2005 г. капиталът на фонда ще бъде увеличен до шест млн. лв.

Свързани компании:

Фонд имоти АДСИЦ(FUES)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:41 | 20.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още