IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Още 138 354 права на БенчМарк Фонд Имоти бяха изкупени днес

11:57 | 16.11.04 г.
Автор - снимка
Създател
Още 138 354 права на БенчМарк Фонд Имоти бяха изкупени днес
При средна цена 17 ст. за право днес бяха изкупени 138 354 права на БенчМарк Фонд Имоти АДСИЦ, всяко от които дава право за записване на една акция с номинална и емисионна стойност един лев от увеличението на капитала.

Минималната цена бе 11 ст. за право, а максималната достигна 31 ст. за право. Вчера средната цена беше 33 ст. за право, като се продадоха само 2114 права.

За утрешния търг между 9:30 и 11:00 ч. ще се наддава за 9 532 права. Тези търгове ще продължат до продажбата на всички права, като крайният срок е 26 ноември. До същата дата е и срокът за вторична търговия с правата на БенчМарк Фонд Имоти АДСИЦ.

До 21 декември 2005 г. е крайният срок за записване на акции срещу правата на фонда.

Към момента на неговото учредяване във фонда има общо 27 акционери, от които две юридически лица - Развитие Индустрия Холдинг АД (в качеството на институционален инвеститор Развитие Индустрия Холдинг АД притежава 30% от уставния капитал на фонда) и БенчМарк Груп АД.

От физическите лица, които са акционери във фонда, само едно лице притежава повече от пет на сто от акциите с право на глас. Това е Петко Живков Димитров, който притежава 15 на сто от уставния капитал, каза в понеделник за Investor.bg Лора Георгиева, директор за връзка с инвеститорите на БенчМарк Фонд Имоти АДСИЦ.

Съгласно предварителните планове на дружеството със специална инвестиционна цел, до края на 2005 г. капиталът на фонда ще бъде увеличен до шест млн. лв. Програмата за увеличението ще бъде направена след уточняване на детайлите на одобрените инвестиционни проекти.

Свързани компании:

Фонд имоти АДСИЦ(FUES)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:26 | 28.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още