IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Печалбата на Слънчев бряг за деветмесечието намалява с 87,6%

12:06 | 04.11.04 г.
Автор - снимка
Създател
Печалбата на Слънчев бряг за деветмесечието намалява с 87,6%
Нетната печалба на Слънчев бряг АД намалява с 87,6% до 1,76 млн. лв. за деветмесечието на 2004 г., спрямо 14,2 млн. лв. за същия период на 2003 г., показват данните от предадения днес в БФБ-София отчет на дружеството.

С 46,9% до 16,73 млн. лв. намаляват нетните приходи от продажби за деветмесечието на 2004 г. на годишна база. Продажбите на активи намаляват съществено поради две основни причини - изчерпване на активите със сравнително малка стойност, като в дружеството вече остават само трудно продаваеми активи, като електроразпределението, ВиК и друга инфраструктура.

На 3 септември 2004 г. дружеството е получило писмо от министъра на икономиката в следствие на което Слънчев бряг АД прекрати всички разпоредителни сделки с дълготрайни материални активи на дружеството. Мотивите за тази забрана от страна на министерство на икономиката са свързани с взето решение за раздържавяване на 75% от капитала на Слънчев бряг АД, които в момента са собственост на държавата и е възложена оценка на този дял от Агенцията за приватизация.

През изминалото деветмесечие приходите от продажби на дълготрайни материални активи възлизат на 8,85 млн. лв., реализирани основно през първите шест месеца на годината.
За 4,99 млн. лв. са приходите от продажба на електроенергия, реализирани основно през третото тримесечие.

Третото тримесечие на 2004 година за Слънчев бряг АД се характеризира с първия активен летен туристически сезон, в който дружеството действа главно като електроразпределително за територията на курортен комплекс Слънчев бряг, се казва в отчета на дружеството.

Приходите от услуги за деветмесечието са за 2,4 млн. лв. и включват приходите от експлоатацията на хотел Кристал, както и заплащаните инфраструктурни такси от останалите собственици на обекти.

Акциите на Слънчев бряг днес не са се търгували, а вчера бе сключена една сделка с 200 акции на дружество на цена 15,16 лв. за брой. Днес търсенето е на цена 15,06 лв. за акция, а предлагането – на 15,35 лв. за брой.

Свързани компании:

Слънчев бряг АД(SLB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:58 | 09.08.05 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още