IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пампорово излиза на печалба от 3,83 млн. лв. за деветмесечието

Със 157,6% на годишна база до 11,1 млн. лв. се увеличават нетните приходи от продажби на Пампорово АД за периода.

13:19 | 03.11.04 г.
Автор - снимка
Създател
Пампорово излиза на печалба от 3,83 млн. лв. за деветмесечието
Нетна печалба от 3,83 млн. лв. реализира Пампорово АД за деветмесечието на 2004 г., спрямо 283 хил. лв. загуба за същия период на 2003 г., показва отчетът на дружеството, предаден в БФБ-София.

Със 157,6% на годишна база до 11,1 млн. лв. се увеличават нетните приходи от продажби на Пампорово АД за периода. Значителният ръст обаче не е от продажбата на услуги и стоки, където ръстът е с 9,28% до 4,21 млн. лв. Повишението на нетните приходи е резултат от продажба на дълготрайни материални активи, а ръстът на печалбата се дължи основно на увеличението на финансовите приходи с 2,1 млн. лв. до 3,2 млн. лв. за деветмесечието на 2004 г.

Според отчета Пампорово АД е инвенстирало в строителство на нов петзвезден хотел в центъра на курорта. Хотелът ще разполага със 105 стаи, заведения, басейн, SPA център, пиано бар и др. съвременни удобства.

Инвестиции са вложени и за реконструиране и модернизиране на едноседалков лифт Автогара - Студенец в четириседалков, с цел увеличаване на неговият капацитет. Непосредствено до лифта, в сградата на обект Автогара е изграден модерен ски гардероб и заведение за бързо хранене.

Според отчета на дружеството Пампорово АД е изнвестирало и в изграждането на нови и реконструкцията на съществуващите писти с цел увеличаване на възможностите за практикуване на почти всички видове ски и сноуборд дисциплини. Закупени са и нови машини за изкуствен сняг.

Свързани компании:

Пампорово АД(4PV)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:30 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още