IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Емисионна стойност от 4 лв. за акция при увеличение на капитала на Петрол

11:34 | 25.10.04 г.
Автор - снимка
Създател
Емисионна стойност от 4 лв. за акция при увеличение на капитала на Петрол
Емисионната стойност на акция при предлаганото увеличение на капитала на Петрол АД да бъде 4 лв., гласи обявлението за извънредното общо събрание на акционерите (ОСА) на дружеството, което ще се проведе на 7 декември тази година, става ясно от съобщение до Българска фондова борса - София.

Предложението е капиталът на дружеството да се увеличи с 1/3 до 145 666 150 лв., от сегашните 109 249 612 лв. Увеличението трябва да се осъществи чрез издаване на нови 36 416 538 акции с номинал от един лев.

Освен за увеличението на капитала, акционерите ще гласуват и за овластяване на Управителния съвет на Петрол АД за изпълнение на програма за издаване на глобални депозитарни разписки върху акциите на дружеството и тяхната регистрация на Лондонската фондова борса.

Право да участват в увеличението на капитала имат лицата, придобили акции най-късно 14 дни след датата на ОСА, взело решението за увеличаване на капитала.

Срещу всяка съществуваща към края на посочения срок акция се издава едно право, даващо възможност за записване на 1/3 нова акция по емисионната стойност 4 лв. всяка. Така за записване на една акция ще са нужни три права.

Днес акциите на Петрол АД се търгуват при средна цена 3,50 лв. за акция, без изменение спрямо петък. Оборотът до момента е за около 46 хил. лв.

Свързани компании:

Петрол АД(PET)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:11 | 01.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още