IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дружеството за обработка на кожи Лъв АД намалява производството си

Предметът на дейност на Лъв АД включва производство на обработени кожи за нуждите на обувната и кожено-галантерийната промишленост.

14:12 | 21.10.04 г.
Автор - снимка
Създател
Дружеството за обработка на кожи Лъв АД намалява производството си
От 15 октомври са прекратени договорите на 19 работници от Лъв АД – Габрово поради драстично намаляване на обема на работа, се казва в съобщение на дружеството до Българска фондова борса – София. Към същата дата средно списъчният състав на дружеството е 124 човека.

В борсата е получено уведомление от Лъв АД, че поради намаляването на обема на производството, относителната тежест на постоянните разходи затруднява дружеството. Наблюдава се постепенно реализиране на загуби. Отчетената за второто тримесечие печалба от 321 хил. лв. е от продажба на дълготрайни материални активи, която към днешна дата превишава по размер реализираната вече загуба от продажба на продукция и услуги /ишлеме/.

Дружеството провежда политика за освобождаване от дълготрайни материални активи (ДМА), които нямат отношение с производството и не влизат в стратегията за развитие през следващите 5 години. В тази връзка може да бъде констатирано, че тази политика е почти реализирана, което, от своя страна, изчерпва възможностите за получаване на приходи, респективно реализиране на печалба от продажба на излишни ДМА.

Предметът на дейност на Лъв АД включва производство на обработени кожи за нуждите на обувната и кожено-галантерийната промишленост. Основни клиенти на дружеството в последните три години са предимно чужди дружества – от Италия, САЩ, Холандия.

Капиталът на Лъв АД е 281 872 лв. Консорциум “Ирис Дуе – Леодерм” е собственик на 258 162 броя акции, или на 91.58% от капитала. Единият от съдружниците в консорциума – “Ирис Дуе (дружество регистрирано във Флоренция,Италия) има 65.02%, а другият – “Леодерм” АД (местно РМД) има 29.53% от капитала на дружеството.

Акциите на Лъв АД не са се търгували от 6 август тази година, когато цената им е била 1,12 лв. В момента търсенето е на цена 1.46 лв., а предлагането – на 3.99 лв.

Свързани компании:

Лъв АД(4L3)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:54 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още