IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Промените в УС на Химко са вписани от Врачански окръжен съд

10:56 | 21.10.04 г.
Автор - снимка
Създател
Промените в УС на Химко са вписани от Врачански окръжен съд
С решение на Врачански окръжен съд от 18 октомври са вписани промени в Управителния съвет (УС) на Химко АД, съобщи днес Българска фондова борса – София. За нови членове на УС са вписани Красимир Драганов и Станислав Дерлипански, а от съвета са отписани Васил Велинов и Николай Вузев. Дружеството ще се представлява от изпълнителния директор Андрей Семерджиев.

В началото на тази седмица в БФБ се получи съобщение от Химко, че незабавно ще започне подготовка за пуск на инсталациите, като целта е до края на годината да се възстанови производството на амоняк и карбамид.

Другата новина от дружеството бе, че са приключили предварително оповестени преговори, водещи до промяна на собствеността на Химко АД. Американски инвестиционен фонд, свързан с химическата индустрия и енергетиката, закупи кипърските компании A.V.S.T.TRADING Ltd. и JAGOIL Ltd. и по този начин се сдоби с повече от 71% от акциите на Химко АД.

От началото на търговската сесия на БФБ до около 10.45 ч. днес са изтъргувани малко над девет хиляди акции, като средната цена се повиши с 28.79 на сто до 0,85 лв. В момента търсенето е на цена 0,80 лв., а предлагането - на 0,82 лв. за акция. Ценовото ограничение за акциите на Химко днес е за максимална цена от 0,86 лв., като имаше сделки и на тази цена.

Свързани компании:

Химко АД /в несъстоятелност/(4CK)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:44 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още