IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Изтъргуваха се 3,8 млн. права на ЦКБ при цена една стотинка

12:48 | 18.10.04 г.
Автор - снимка
Създател
Изтъргуваха се 3,8 млн. права на ЦКБ при цена една стотинка
В първата минута на днешната борсова търговия бяха изтъргувани 3,79 млн. права в увеличението на капитала на Централна кооперативна банка (ЦКБ). Всяко право дава възможност за записване на една акция с номинална и емисионна стойност един лев. Днес е началната дата на търговията и записването на акции срещу правата.

В първите секунди продавач и купувач на 3,79 млн. права побързаха да сключат сделката на цена 1 ст. за право. Друг инвеститор предвидливо беше въвел оферти за 2000 права на цена 0,5 лв. и 5000 права на цена 0,25 лв. В момента правата на ЦКБ се търсят при цена 1,11 лв. и ранобудният инвеститор може да реализира над 245% или 5520 лв. печалба, ако намери достатъчно търсене при 1,11 лв., където в момента има оферти за 600 права.

Предлагането при правата е на цена 1,4 лв., което събрано с 1 лв. разходи за емисионната стойност на новата акция прави 2,4 лв. за акция. Точно толкова е търсенето в момента за акции на ЦКБ - 2,4 лв. за акция. Трябва да се има предвид, че докато новите акции на ЦКБ бъдат регистрирани в съда, Комисията за финансов надзор и БФБ-София ще минат поне два месеца, каквато е досегашната практика, поради което инвеститорите в права се лишават от възможността да ползват активите си за този период.

На 10 ноември ще се проведе търгът за неизползваните права в увеличението на капитала на банката.

Свързани компании:

ТБ Централна кооперативна банка АД(CCB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:08 | 28.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още