IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

4,59% от акциите на Инвестор.БГ се изтъргуваха в първия им ден на БФБ

14:04 | 04.10.04 г.
Автор - снимка
Създател
4,59% от акциите на Инвестор.БГ се изтъргуваха в първия им ден на БФБ
В първия ден от търговията с акции на Инвестор.БГ на вторичен пазар на БФБ-Софи се изтъргуваха 27 509 акции, или 4,59% от капитала на интернет компанията. Средната цена от сделките е 3,66 лв. за акция, като най-добрите оферти при приключването на търговската сесия бяха оферта купува при цена 3,8 лв. за акция и продава при цена 3,9 лв. за брой.

В средата на юли се проведе първичното публично предлагане на над 50% от капитала на Инвестор.БГ, което бе и първото в България. Общо 319 700 акции бяха продадени при средна цена 3.34 лв. за акция, като брутно 1.066 млн. лв. постъпиха в касите на дружеството, предназначени за развитие на интернет проекти. В момента капиталът на Инвестор.БГ е 599 730 акции.

Помолен за коментар относно първия ден на търговия на вторичен пазар с акциите на Инвестор.БГ, Красимир Атанасов, брокер на "Елана Трейдинг", заяви следното: "Част от сделките днес бяха кросови, явно ставаше преструктуриране на пакетите, което се очакваше. Показателно е, че максималната цена достигна 3.95 лв. за акция, което е доста над цените, постигнати при първичното публично предлагане преди два месеца и половина. Подобна развръзка малко или много се очакваше, защото на пазара има глад за акции, а Инвестор.БГ е ново дружество в атрактивен сектор и доста пазарни участници проявяват апетит към него”.

“Предполагам, че цените ще продължат да вървят нагоре. Интерес ще представлява тримесечният отчет на Инвестор.БГ, който трябва да бъде представен в края на месеца, но не очаквам дългосрочните инвеститори в дружеството да се повлияят от данните в него", добави Красимир Атанасов.

Свързани компании:

Инвестор.БГ АД(IBG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:39 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още