IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Булбанк е продалa дела си в Булстрад по 19 лева за акция

14:37 | 13.09.04 г.
Автор - снимка
Създател
Булбанк е продалa дела си в Булстрад по 19 лева за акция
По-малко от два месеца преди началото на търговията с акции на Булстрад на борсата е настъпила поредната смяна в собствеността на дружеството. Първо в началото на юли Агенцията за държавни вземания продаде дела на Авиокомпания Балкан в застрахователното дружество на цена под 10 лева на акция, или 154 811 лева за целия пакет. Купувач беше мажоритарният собственик БЗП Груп.

На 26 юли е извършено ново прехвърляне на акции въз основа на подписан предварителен договор за продажба, с купувач отново "БЗП Груп". Този път акциите си (8.557% от капитала) е продала Булбанк. Сделката е сключена на ниво 19 лв. за акция.

След новата сделка дяловото участие на БЗП Груп достига вече 84% от капитала на застрахователната компания. Държавата остава с 13.62% , като тези акции ще бъдат предложени на търг на фондовата борса.

Началната цена за утрешния аукцион е 19 лева за акция. На него се предлагат 9.99% от капитала на Булстрад като неделим пакет. Това означава, че участниците няма да могат да подават оферта за по-малко акции. Останалите 3.63% от капитала ще се предлагат на части.

В страницата на Булстрад и проспекта за предлагането на акциите все още е записана старата акционерна структура, според която БЗП Груп притежава 74.26% от Булстрад, а Булбанк 8,56%.

Акционери в Булстрад са и БРП и БМФ.

Свързани компании:

ЗАД Булстрад Виена иншурънс груп АД(4BI)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:46 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още