IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Чужденци се преориентират в инвестиции в земеделска земя край морето

11:20 | 07.09.04 г.
Автор - снимка
Създател
Чужденци се преориентират в инвестиции в земеделска земя край морето
Чужденците проявяват все по-голям интерес към закупуването на земеделска земя край морето, заяви Теодор Илиев, заместник-административен директор на компанията за недвижими имоти Адрес България.

Германци, австрийци и руснаци инвестират в земеделска земя с идеята закупените участъци да попаднат в градоустройствените планове и цената на имотите да скочи.

Цената на земята, отстояща на 2-3 км от морето, се покачва непрекъснато. Според Адрес скокът в цените ще продължи и до края на годината.

Цените на земите, които влизат в регулираните парцели, са два пъти по-високи от другите участъци според данните от пазара за юли. Включването на участък в градоустройствения план отнема няколко месеца. Някои от компаниите за недвижими имоти предлагат извършването на тази услуга срещу 2 евро на квадратен метър.

Досега интересът на чужденците беше насочен предимно в закупуването на имоти край морето за лично ползване. Голяма част от чуждестранните граждани си купуват жилищни имоти, които да ползват по време на отпуската си в България близо до морския бряг и в зимните курорти, разполагащи с всички комуникации, удобства и добра инфраструктура.

Предпочитанията на англичани, холандци и руснаци са насочени към Северното Черноморие. Германците, от своя страна, харесват основно Южното Черноморие.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:29 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още