IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

До края на май откриват нова велоалея по бул. "България" в София

Общата инвестиция за изграждаме на пешеходни зони в столицата през 2013 г. ще е около 5 млн. лв., заяви зам.-кметът на София Любомир Христов

14:26 | 29.04.13 г.
До края на май откриват нова велоалея по бул. "България" в София

До края на май в столицата ще има изградена нова велоалея с дължина 3,4 км, която ще свързва съществуващата алея по бул. „Гоце Делчев” с тази по бул. „Евлоги и Христо Георгиеви”. С нея общата дължина на велотрасетата в столицата ще стане 38 км, съобщи зам.-кметът на София Любомир Христов днес по време на проверка на строителството й по бул."България", съобщи агенция "Фокус". На събитието присъстваше и кметът на Столична община Йорданка Фандъкова.

„Подчертавам, че това не е само за изграждане на велоалея, а е цялостна реконструкция на тротоарите по бул. „България” в този участък“, заяви Фандъкова. В тази връзка тя посочи, че стойността на целия проект е около 850 хил. лв.

В момента се полага оцветен в червено унипаваж за велоалеята и сив паваж за тротоара. Голяма част от трасето вече е изградено. Изпълнителите уточниха, че оцветяването на паважа е направено по специална технология, като гаранцията за изтриваемост е поне 5 години. 

"Обектът ще е в гаранция и ако има проблеми, те ще бъдат отстранени за сметка на изпълнителя", категорична бе Фандъкова.

Във връзка с разширяването на мрежата от велоалеи в столицата зам.-кметът Христов уточни, че предстои проектирането на нови трасета в район Люлин, както и по бул. „Скобелев".

Той направи и коментар по повод инвестициите на общината за изграждане на пешеходни зони в София през тази година. Така стана ясно, че до около 5 млн. лв. ще бъде стойността на вложените средства в зони за пешеходци в града през 2013 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:19 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още