IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Австрийски туристи оставят 4,5 млн. евро от почивки у нас през април и май

Само от настаняването им в "Слънчев бряг" ще постъпят над 1,5 млн. евро

16:22 | 22.04.13 г.
Австрийски туристи оставят 4,5 млн. евро от почивки у нас през април и май

Туристическият бранш очаква близо 10 млн. лв. да бъде общата икономическа полза за страна ни от голяма очаквана група австрийски пенсионери, които са предплатили почивки в "Слънчев бряг" за април и май.

Това съобщиха от Съюза на собствениците в комплекса след проведена среща на туроператорите от двете страни.

В тази сума влизат разходите, които туристите от третата възраст ще направят като цяло по време на престоя си - за хотел, храната, съпътстващи действия и услуги. 

В края на април и май месец се очаква в "Слънчев бряг" да почиват общо 15 хил. австрийски пенсионери.

Цената за всеки един от гостите за седмична почивка в курорта, заедно с богата програма, екскурзовод и самолетни билети, струва 750 евро.

Първата група ще пристигне в комплекса на 24 април. Групите ще се сменят в продължение на пет седмици до 29 май - всяка сряда. През същия период австрийски пенсионери ще пребивават в курорта и през 2014 г. Гостите ще бъдат настанявани в четиризвездни хотели, с разпознаваем бранд, при пълен пансион.  Програмата им включва екскурзии до Созопол и река Ропотамо, до Котел и Жеравна и посещение в село Еркеч с фолклорна програма.

Почивката на хората от третата възраст се организира от австрийския Съюз на пенсионерите, който всяка година провежда т.нар. пролетни срещи за своите членове. Средната възраст на туристите е 70 години. Групите ще пребивават в курорта преди началото на активния туристически сезон през настоящата и следващата година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:09 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още