IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Търсят кой да ремонтира изгорялата "Вятърна мелница" в Созопол за 133 хил. лв.

Община Созопол е пуснала обществена поръчка за намирането на външна фирма, която да направи цялостен ремонт на изгорелия ресторант

15:22 | 27.03.13 г. 1
<p>
	Снимка: <em>Dnes.bg</em></p>

Снимка: Dnes.bg

Ресторант „Вятърна мелница“ в Созопол, който през ноември 2012 година изгоря до основи, ще бъде ремонтиран със средства на Община Созопол. Ведомството е обявило обществена поръчка за намирането на външен сътрудник, който да направи цялостен ремонт на прочутия ресторант срещу 133 333 лв., показа справка на интернет сайта на Агенцията за обществени поръчка (АОП).

След ремонта сградата, в която се помещаваше емблемантичният ресторант „Вятърната мелница“, ще бъде използвана, като търговски обект за продажбата на сувенири, става ясно още от информацията подадена в обявата на обществената покана.

Според публикуваните подробни условия в обществената поръчка, изпълнителят трябва да се постарае "видът на цялата мелница да отговаря изцяло на запазения снимков материал и да достигне пълна автентичност и презентативност".

Припомняме, че инцидентът с конкретното заведение се „разигра“ в началото на ноември 2012 г. В нощта на 3ти срещу 4ти ноември сградата се запали и изгоря до основи. Причината за пожара остана неизяснена до последно, въпреки проведеното щателно разследване от страна на компетентните органи.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:30 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още