IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Прозрачност, спокойствие и сигурност в здравната система обещава новият министър

Проф. Николай Петров има начертан план за действие от пет точки

12:50 | 13.03.13 г. 1
<p>
	Новият министър на здравеопазването проф. Николай Петров.<em> Снимка: БТА</em></p>

Новият министър на здравеопазването проф. Николай Петров. Снимка: БТА

Прозрачност, спокойствие и сигурност в здравната система обеща новият министър на здравеопазването проф. Николай Петров на церемонията по встъпването му в длъжност, предаде БТА.

Той посочи, че „системата не се нуждае от резки движения и такива няма да бъдат предприемани“.

„Имаме начертан план за действие, който се състои от пет точки, а фокусът ни ще бъде към прозрачност, спокойствие, грижа за болния човек и стабилност на системата“, каза новият здравен министър в служебното правителство.

„Посоката е правилна. Стриктно ще се придържаме към откритост и диалогичност с всички. Голяма част от проблемите в здравеопазването са свързани с някакво недоразумение и ще се опитаме да изчистим тези неща. Ще направя всичко възможно, за да не се допускат трусове“, коментира проф. Петров.

Той повтори, че проблемите се решават с диалог. „Ще бъдем открити в работата си с пациентските организации. Първите ми срещи ще бъдат с тях, с представителите на съсловните организации, на бизнеса“, каза още той.

Проф. Петров допълни, че предстоят срещи с ръководството на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК), с директори на дирекции в Министерството на здравеопазването и други.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:33 | 12.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 1
Ricco
преди 11 години
И какво по-точно и в случая значи "прозрачност"???
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още