IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Над 3 млн. лв. приходи от реклама и продажби очаква Инвестор.БГ за 2007 г.

18:02 | 01.07.04 г.
Автор - снимка
Създател
Над 3 млн. лв. приходи от реклама и продажби очаква Инвестор.БГ за 2007 г.
Приключи представянето на първичното публично предлагане (IPO) на над 50% от капитала на българска компания, състояло се на пресконференция и на специална организирана среща от Инвестор.БГ с анализатори и инвеститори.

На събитието присъстваха министърът на Транспорта и съобщенията Николай Василев, шефът на БФБ-София Георги Драйчев, ръководството на компанията, както и множество журналисти.

Министър Василев приветства качването на акциите на борсата на първата информационно-технологична компания и изрази надежда, че ще има още много други подобни компании, които да се поучат от успеха на Инвестор.БГ.

Министърът добави, че в момента интернет индустрията е най-бързо развиващият се сектор на националната икономика.

Алекси Андонов - член на Съвета на директорите на компанията, изтъкна, че България до голяма степен следва примера на Унгария, с разликата, че в момента нещата там се движат със 7-8 години напред. Той добави, че обемът на интернет рекламата в Унгария за 5 години се е увеличили 50 пъти (или изчислено в левове - от 1 млн. до 50 млн. лв.), а интернет рекламата е мястото, където Инвестор.БГ ще насочи голяма част от вниманието си.

Според Андонов миналата година онлайн рекламният пазар в България е надминал 1 млн. лв., а тази година ще се удвои, като до 7-8 години интернет ще стане традиционна индустрия и неизменна част от ежедневието на българите.

Шефът на БФБ-София Георги Драйчев потвърди, че борсата ще подпомага всякакви пионерски инициативи и пожела успех на IPO-то на високотехнологичната компания Инвестор.БГ.

На въпрос как и какви средства се очаква да бъдат привлечени от операцията изпълнителният директор на Инвестор.БГ Йордан Недев заяви, че се очаква от емисията да бъдат набрани 1 млн. лв. Средствата ще бъдат използвани за инвестиции в 3 области - увеличаване качеството на съществуващите в момента сайтове (investor.bg, start.bg, tialoto.com); увеличаване на броя на сайтовете на компанията (чрез собствено разработване или закупуване) и предоставянето на нови услуги, както и участието и организирането на медийни кампании, целящи популяризирането на интернет като цяло и в частност на собствените марки на компанията.

Недев каза още, че очаква до 2007 г. приходите на компанията, реализирани основно от реклама и интернет продажби, да достигнат 3,5 млн. лв., а делът на компанията в онлайн рекламата и продажбите да достигне 20% до 2010 г.

На 7 юли, сряда, започва първият етап от първичното предлагане на акции на Инвестор.БГ АД на пода на БФБ-София.

Акциите ще се предлагат на търг по правилата на закрития смесен аукцион, с минимална емисионна цена 3,3 лв. за акция.

Самото предлагане ще протече на 11 етапа, като единадесетият ще бъде за останалите от предходните етапи акции. На първите 10 етапа ще се предлагат по 32 000 акции. 10-те етапа ще бъдат в последователни дни, а единадесетият ще бъде на третия ден след 10-я етап.

Свързани компании:

Инвестор.БГ АД(IBG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:48 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още