IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Глобяват c 2000 лв. за продажба на бутилки без нов бандерол от 1 юли

08:24 | 28.06.04 г.
Автор - снимка
Създател
Глобяват c 2000 лв. за продажба на бутилки без нов бандерол от  1 юли
Всички търговци на алкохол трябва да сменят бутилките от витрините си. Причината е, че от 1 юли може да се продават само бутилки, облепени с новите бандероли. От началото на годината бандеролите за алкохола имат оранжево-зелен цвят и холограмна лента.

До 30 юни е срокът, в който наличните бутилки със стар бандерол могат да се продават. Дори в складовете на търговците тези бутилки да са изчерпани, масово по витрините залежават шишета със стари бандероли, показа проверка на "Стандарт". А точно витрините са мястото, където най-лесно старите бандероли могат да се забележат от данъчните инспектори.

Глобата за продажба на алкохол с бандерол с изтекъл срок е двойният размер на дължимия акциз, но не по-малко от 2000 лева при първо нарушение и 5000 лева при повторно нарушение. От четвъртък данъчните от "Оперативен контрол" ще започнат масови хайки по магазините в цялата страна за залавяне на нарушителите.

От 1 юли всички бутилки и в магазините за безмитна търговия също трябва да са с новите бандероли с надпис DUTY FREE. Те имат зелено-лилав цвят и холограмна лента. 30 юни е последният ден, в който могат да се продават и цигари със стари бандероли и на старите цени от миналата година. Но евтините цигари отдавна са изчерпани и търговците нямат проблеми със залежала стока.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:19 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още