IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Пореден граждански протест срещу поскъпването на тока и горивата

Граждани, обединени чрез Facebook, втора събота организират шествие с искания за данъчни мерки срещу скъпите енергоресурси

11:43 | 21.09.12 г.
Пореден граждански протест срещу поскъпването на тока и горивата

В Деня на независимостта на България 22 септември граждани ще протестират пред сградата на парламента с искане да се въведат адекватни мерки срещу поскъпването на енергоресурсите, предаде БНТ.

Инициативата е на хора, обединени чрез интернет мрежата Facebook, които и миналата събота протестираха, но пред сградата на Министерския съвет, издигайки лозунга ”България иска”.

 Въпреки че по скъпването на тока беше обявено през юли тази година, недоволството на хората е предизвикано от факта, че кабинетът не предприе мерки срещу скъпите горива, а след отстъпките в цената на газа няма изгледи за поевтиняване и на парното.

Сред исканията на сдружението е произведената от АЕЦ "Козлодуй" евтина енергия да се използва изцяло за задоволяване потребностите на вътрешния пазар, което би намалило тежестта върху сметките на потребителите.  

Първият протест срещу политиката на кабинета беше миналата седмица, когато хората скандираха против монопола на топлофикациите и високите цени на горивата.

В началото на месеца министърът на икономиката Делян Добрев заяви, че очаква цените на горивата през следващия месец да се понижат след приключването на активния летен сезон, в който потреблението е високо. Добрев се ангажира, че ако цените "не мръднат", той ще си признае, че е сгрешил с прогнозата си.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:39 | 12.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още