IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Синдикатите в „Мини Марица Изток“ очакват спешна среща с новото ръкодовство

Профсъюзите възнамеряват да преговарят за гарантиране на доходите на работещите в държавното дружество

13:22 | 21.08.12 г.
Синдикатите в „Мини Марица Изток“ очакват спешна среща с новото ръкодовство

Ръководствата на двата синдиката в държавната компания "Мини Марица Изток" КНСБ и Федерацията на независимите синдикати на миньорите се надяват на спешни преговори по колективния трудов договор, който предстои да подпишат с новоназначеното ръководство на дружеството, предаде БТА.

Синдикатите обявиха намерението си само ден, след като министърът на енергетиката Делян Добрев назначи Теодор Дребов за изпълнителен директор на мините.

Поради липсата на ефективен социален диалог и неизпълнените ангажименти, поети в стачното споразумение от 22 януари, социалното напрежение в най-голямото въгледобивно дружество "Мини Марица – изток" периодично ескалираше, припомнят от КНСБ.

Синдикатите очакват колективният договор да бъде подписан най-късно в началото на септември.

Те се надяват на разбиране от новия мениджърски екип, който с поетите бъдещи ангажименти към колектива "би гарантирал доходите на хилядите работещи в дружеството, би осигурил ритмично изпълнение на производствената програма и условията на труд", се посочва още в прессъобщението на двете професионални организации

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:31 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още