IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бойко Борисов призовава бизнеса да кандидатства с европроекти

Премиерът се заканва да следи плътно работата на администрацията по програма „Конкурентоспособност“ заради неусвоения ресурс от 1 млрд. лв.

13:42 | 14.05.12 г.
Бойко Борисов призовава бизнеса да кандидатства с европроекти

Премиерът Бойко Борисов и министърът на икономиката и енергетиката Делян Добрев дадоха официален старт на новата структура във ведомството, създадена с цел да бъдат съкратени процедурите по одобрение на проектите по оперативна програма „Конкурентоспособност на българската икономика“, предаде БТА.

Поради дублирането на функциите между агенцията за малки и средни предприятия и дирекцията в министерството на икономиката одобрението на проектите се забавяше до 6-7 месеца при законово установените три месеца.

Това отказа голяма част от малките и средните предприятия да кандидатстват по тази програма, в резултат на което тя се оказа на опашката по усвояемост на евросредствата спрямо останалите оперативни програма.

На днешната церемония премиерът Борисов призова бизнеса да се активизира и да кандидатства с проекти по тази програма. Неусвоеният ресурс по програма "Конкурентоспособност" надхвърля 1 милиард лева.

Премиерът увери бизнеса, че администрацията има готовност да оценява проектите в срок. Самият прием ще се извършва целодневно, без прекъсване за обедна почивка, посочи още Борисов.

За да подчертае значението, което лично той възлага на тази програма, Борисов заяви, че след три месеца ще посети отново дирекцията, за да провери на място как върви кандидатстването и дали бизнесът среща трудности от работата с администрацията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:38 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още