IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ст. Проданов: Системата бонус-малус може да се въведе бързо у нас

Електронното издаване на Гражданска отговорност донесе по-добри финансови и оперативни резултати, споделя изпълнителният директор на Бул Инс

09:17 | 22.12.11 г. 2
<p>
	Стоян Проданов.&nbsp;<em>Снимка: Личен архив</em></p>

Стоян Проданов. Снимка: Личен архив

Доц. д-р Стоян Проданов е изпълнителен директор на ЗД Бул Инс. Той е роден през 1969 г. Магистър е по финанси от Стопанска академия Д. А. Ценов, гр. Свищов (1993 г.), доктор по икономика (2000 г.), доцент по финанси (2002 г.) с над 70 публикации в страната и чужбина.

- Г-н Проданов, Бул Инс участва активно на пазара на Гражданска отговорност, като имахте много конкурентна тарифа с валидност до края на ноември. Каква ще бъде стратегията ви до края на годината? 

Компанията ни ще продължи да участва активно на пазара на Гражданска отговорност. В момента средните цени са по-високи от тези преди кампанията и особено в някои твърде рискови сегменти като товарните автомобили и автобусите. Като лидер в автомобилното застраховане, ЗД ”Бул Инс”АД предлага всички застраховки за автомобилистите, с грижа за удобството и сигурността на клиентите ни. Продължаваме да поддържаме високото качество и да усъвършенстваме застраховката ни „Автокаско” – един от най-успешните продукти изобщо на българския застрахователен пазар. Гражданската отговорност е необходим компонент от цялостния пакет за автомобилистите и все по-важна застраховка за нашия пазар.

- Как се отразиха на Бул Инс мерките на КФН за намаляване на разходите по Гражданска отговорност, включително за комисионни и от друга страна налагане на допълнителни резерви по тази застраховка?

Мерките на КФН повлияха благоприятно на финансовото състояние на целия сектор, преразпределяйки по по-справедлив начин ресурсите между компаниите, носещи рисковете и продажбените вериги.

- КФН представи данни, че средната цена на застраховка гражданска отговорност се е повишила с 12% на годишна база до 207 лв. за деветмесечието на 2011 г. С колко са повишени цените при вас и каква е средната ви продажна цена?

Средната ни цена е 202 лв. и повишението е около 10% спрямо средната продажна цена за същия период на предходната година.

- Други застрахователи обявиха, че искат да намалят дела на автомобилното застраховане в  портфейлите си. Доколко това е  желание и при вас?

ЗД ”Бул Инс”АД е компания с доминиращо автомобилно застраховане, но от година имаме пълен лиценз и предлагаме всички продукти в общото застраховане. Делът на неавтомобилните полици в общите продажби се увеличава постоянно и намерението ни е този процес да продължи.

Последна актуализация: 15:40 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 0
FINTA
преди 12 години
Или изобщо няма да я плаща....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 0
Mr_crash
преди 12 години
Няма да се въведе тая система докато застраховките са на автомобилите.Ефект - нула, всеки джигит ще "продаде" колата на баба си и пак ще кара като ***.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още