IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Предвиждат ремонт на пътя от София до Перник през Суходол през пролетта

Осигурено е финансиране по програма "Регионално развитие", процедурите за избор на изпълнител ще тръгнат до седмици

10:08 | 08.12.11 г.
Предвиждат ремонт на пътя от София до Перник през Суходол през пролетта

Процедурите за избор на изпълнител на ремонта на пътя от София до Перник през Суходол и селата Мало Бучино и Голямо Бучино ще стартират през следващите седмици, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Предвижда се строителните дейности да започнат през пролетта, уточняват от агенцията.

Финансирането на ремонта на пътя, който е дублиращо трасе на магистрала „Люлин“, е осигурено със средства по оперативна програма „Регионално развитие“.

Вчера председателят на управителния съвет на пътната агенция и строителният министър Лиляна Павлова подписаха 15 договора за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по програмата.

С новите договори общо договореното финансиране по схемата възлиза на 499 млн. лева, което е 99% от заложения общ размер на средствата за пътната агенция, посочват още от ведомството.

Освен трасето от София до Перник през Суходол, през пролетта ще започнат ремонти на второкласни и третокласни пътни участъци в областите Благоевград, Монтана и Ямбол.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:57 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още