IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Биткойнът не успя да задържи ръстовете и отново е на червено

Минути преди 13:30 ч. българско време цената достига 39 196 долара за барел, което е спад от 1,2%

13:51 | 29.04.22 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg LP</em></p>

Снимка: Bloomberg LP

Цената на биткойна не успя да задържи ръстовете от по-рано през деня и отново е на червена територия. След като по-рано в четвъртък стойността премина прага от 40 хил. долара, в петък ръстовете продължиха, макар и по-умерени.

Стойността на най-голямата криптовалута по пазарна капитализация бе на ниво от около 39 500 долара през по-голямата част от първата половина на деня, но по-късно премина осезаемо на територията на пониженията.

Минути преди 13:30 ч. българско време цената достига 39 196 долара за барел, което е спад от 1,2%, показват данни на CoinDesk.

Цената на биткойна през последните 24 часа. Графика: CoinDesk

Пониженията се разпростират и сред по-широкия пазар. Етерът изтрива 1,5% от стойността си, рипълът - 2,8%, а тера - 5,1%. При мемекойните ситуацията е сходна: доуджкойнът поевтинява с 1,3%, а шиба ину - с близо 2,7%.

Нивото от 40 хил. долара е „важно“ за биткойна, посочва Джо Дипаскале, главен изпълнителен директор на фонд мениджъра BitBull Capital. И все пак той отбелязва, че движението не е изненада, тъй като биткойн опции за 2 млрд. долара ще изтекат на борсата Deribit. „Можем да очакваме волатилност след (петъчното) изтичане“, коментира той.

Търговията остана по-лека и волатилността слаба, докато инвеститорите продължават да наблюдават събитията в Украйна, затягането на паричната политика и новата порция икономически данни.

Поскъпването от вчерашния ден бе в унисон с ръстовете и при цените на технологичните акции. В четвъртък Nasdaq прибави 3%, а S&P 500 и Dow Jones Industrial Average - по около 2%.

Инвеститорите бяха въодушевени от отчета на Meta, според който компанията е увеличила потребителите си. Акциите поскъпнаха с близо 18%. Apple също отчете по-добри от очакваното резултати.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:52 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 1
nikiangel
преди 2 години
Шиба Ину и Шиба Флоки са ми определящи на мен.Скоро такова шибане ще падне че бедна ви е фантазията.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още