IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Хайс от BitMEX: Биткойнът може да стигне 30 хил. долара до юни

В блог публикация от понеделник той заяви още, че същата динамика може да докара цената на етера до 2500 долара

19:20 | 11.04.22 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Артър Хайс. Снимка: Bloomberg LP</p>

Артър Хайс. Снимка: Bloomberg LP

Тенденцията на биткойна да се движи в унисон с технологичните акции означава, че криптовалутата може да поевтинее до 30 хил. долара до юни. На това мнение поне е Артър Хайс, съосновател на криптоплатформата за търговия BitMEX, цитиран от Bloomberg.

В блог публикация от понеделник той заяви още, че същата динамика може да докара цената на етера до 2500 долара.

Монетите се търгуват за съответно 41 173 долара и 3054 долара към 15:20 ч. българско време, което за последните 24 часа е спад със съответно 3,7% и 6,1%.

Очакванията за серия увеличения на лихвите от Федералния резерв през идните месеци натежава на криптосектора и технологичните акции в последно време. Индексът Nasdaq 100 изтрива 3,6% миналата седмица, а биткойнът се понижи под 42 хил. долара в понеделник.

90-дневната корелация на биткойна с Nasdaq 100 е рекордна, което подкопава облика на монетата като инструмент за диверсификация на портфолиото. Комбинацията от отслабващ икономически растеж и все по-малко приспособима политика на централните банки ще натежи върху технологичните акции и оттам и върху криптовалутите, посочва Хайс. Той обаче подчерта, че неговата прогноза за биткойна и етера се основава предимно на „предчувствие“.

„Биткойнът и етерът ще достигнат дъно, много преди Фед да действа и да обърне политиката си от затегната на разхлабена“, коментира Хайс.

Мениджърът и другият съосновател на BitMEX Бенджамин Дело очакват съдебно решение, след като през февруари признаха, че не са успели да въведат програма срещу пране на пари на платформата си. Хайс в последно време е доста предпазлив по отношение на бъдещето на дигиталните активи.

В публикация от 10 декември той посочва: „Приближавайки се към края на годината и първото тримесечие на 2022 г., не виждам как можем да изведем биткойна на 69 хил. долара и етера на 5 хил. долара“. „Мога да си представя обаче хаотичен, в тесен диапазон, скучен пазар със слаби пристъпи на волатилност в посока надолу, следвани от хладно възстановяване“, посочи още той.

Прогнозата му засега се оказва вярна, като се има предвид, че биткойнът прекара по-голяма част от годината в най-тесния си ценови диапазон от средата на 2020 г. И въпреки това биковете посочват увеличението на дългосрочните инвеститори като знак, че цените на дигиталните активи се очаква да отбележат нов пик.

„Има много криптоексперти, които вярват, че най-лошото е свършило“, посочва Хайс в последната си публикация. „Вярвам, че те пренебрегват неудобната истина“, че криптоцените в момента са индикатор за индексите S&P 500 и Nasdaq 100 и „не се търгуват на базата на фундаментите, че са peer-to-peer, децентрализирани, устойчиви на цензура дигитални мрежи, проектирани за трансфер на пари“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:45 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още