IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Л. Панайотова: Отношението ни към Украйна няма да промени спрения руски газ

България не трябва да има собствена позиция - трябва да бъдем ясно включени към позицията на Европейския съюз, твърди експертът

22:05 | 27.04.22 г. 2
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg TV Bulgaria</em></p>

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Промяна в българската позиция по отношение на военната помощ за Украйна няма да промени решението на Русия да спре доставките на газ за България. Трябва да има ясна позиция на правителството след посещението на делегацията ни в Киев, но не може да се очаква някакво изключение от Русия за България. Това заяви Любов Панайотова, директор на Фондация „Европейски институт“, в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria с водеща Живка Попатанасова.

"Нашето отношение към Украйна няма да промени нищо. България не трябва да има собствена позиция - трябва да бъдем ясно включени към позицията на Европейския съюз (ЕС) да се спре природния газ и петрол от Русия, да се търси пълно диверсифициране, защото виждаме, че това води до категорично изнудване. Това накърнява нашата защита и е пряко свързано с нашата сигурност", посочи експертът.  

Само по себе си посещението на българската делегация в Киев не е напразно, тъй като изразява подкрепата на България и ЕС за Украйна, каза още Панайотова. Според нея е важно позицията на правителството да бъде ясно изразена след завръщането на делегацията. Панайотова определи като "разумно" твърдението на премиера Кирил Петков да се намери единно решение на управляващата коалиция.

Целия разговор може да гледате във видеото на сайта на Bloomberg TV Bulgaria.

Всички гости в предаването вижте тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:15 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 0
andy
преди 2 години
Тези се съдраха да се слагат на САЩисаните и ЕССР!!! Трябва да си заслужат парите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 0
Petar2015
преди 2 години
Аха, значи "България не трябва да има собствена позиция". Тогава защо са ни политиците? Да пре-повтарят казаното от ЕС бюрократите, само че на български. Тогава направо да ни назначат един наследник на Фердинанд за премиер и да разпуснат народното събрание. Ще спестим разходи.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още