IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Енерго Про ще купува ток от ВЕИ централа, за да избегне санкция от КЗК

Антимонополният регулатор постанови, че има нарушение на правилата по конкретния казус през май 2016 г.

18:30 | 29.12.16 г.
<p>
	Снимка:<em> Investor.bg</em></p>

Снимка: Investor.bg

Енерго Про Продажби ще сключи договор за изкупуване на електроенергия от фотоволтаичната централа "Нурмет 1", за да избегне санкция от Комисията за защита на конкуренцията (КЗК). Антимонополният регулатор предяви твърдения за злоупотреба с господстващо получение на електроснабдителното дружество през май 2016 година.

Според проверката Енерго Про Продажби необосновано е отказало да сключи договор с ВЕИ централата за изкупуване на електроенергия по преференциални цени, определени от Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР).

Това действие на дружеството може да предотврати, ограничи или наруши конкуренцията на пазара и да засегне интересите на потребителите, посочиха от КЗК.

КЗК приема решението на дружеството да сключи договор с централата, като преценява, че то отговоря на предявените твърдения за извършено нарушение. По този начин се отстраняват възникналите конкурентни проблеми, посочват още от антимонополния регулатор.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:34 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още