IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Любители могат да следят състоянието на Черно море чрез мобилно приложение

С Black Sea Watch всеки може да прати снимки за състоянието на брега

12:59 | 02.02.17 г.
<p>
	<em>Снимка: БТА</em></p>

Снимка: БТА

Всеки любител на природата вече може да следи състоянието на Черно море и бреговата ивица чрез ново мобилно приложение, наречено Black Sea Watch, съобщи във Варна Димитър Попов от сдружение "Зелени Балкани". Приложението е разработено в рамките на проект, реализиран в партньорство с учени от Истанбул и Басейнова дирекция "Черноморски район"-Варна, съобщи БТА.

Освен да се запознават с биоразнообразието в Черно море, хората могат да качват свои снимки, допълни Попов.

По думите му в приложението вече има над 200 регистрирани потребители от България, Румъния, Украйна, Грузия, Русия. За да качват потребителите свои кадри, е необходимо да посочат датата и географските координати, където е направена снимката.

Приложението дава възможност да се праща информация и чрез електронна поща.

Данните на любителите всъщност ще помагат и на проучванията на учените, допълни Таня Милкова, началник отдел в Басейнова дирекция. По думите й този тип информации ще бъдат особено полезни при регулярните изследвания на морето.

Първите подадени от любители информации са доказателство, че приложението ще бъде много полезно, каза още Попов. Той разказа, че са изпратени много кадри на редки птици, характерни растения, дюни.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:32 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още