IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борисов: Над 1 млрд. лв. повече приходи са събрани за първите месеци на годината

В бургаската рафинерия заработиха съоръжения, в които "Лукойл" вложи 1,5 млрд. долара

17:32 | 20.05.15 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Лукойл</em></p>

Снимка: Лукойл

Над 1 млрд. лева повече приходи са събрани за първите месеци на годината и голяма част от тях са от горива. Това каза в Бургас премиерът Бойко Борисов, цитиран от БТА. Той посети "Лукойл Нефтохим", където откри комплекс за преработка на тежки остатъци. Инвестицията е за 1,5 млрд. долара.

Борисов каза още, че през следващите месеци ни чакат нови инвестиции в различни заводи, където ще бъдат създадени и нови работни места, а по думите му вложенията са за около 1 млрд. лв. Включително и в момента се работи за подобряване на инвестициите при производството на месо и зеленчуци, добави премиерът.

"Мога само да поема ангажимент, че този курс на правителството ще следва и няма да има отстъпка. Искам да благодаря на всички партии, които подкрепят правителството - Реформаторски блок, АБВ, Патриотичния фронт. Имайте предвид, че тези думи, статистики, които излизат от Евростат за намаляване на безработицата, вдигането на индустрията, докарват нови и нови инвеститори", каза още Борисов.

За откриването на комплекса в бургаската рафинерия в Бургас пристигна и президентът на "Лукойл" Вагит Алекперов.

Комплексът ще повиши ефективността на рафинерията чрез увеличаване дълбочината на преработка с 11-13%. Това ще увеличи производството на светли горива с 10% и ще подобри качеството на котелното гориво до нивата, дефинирани от европейското законодателство (със съдържание на сяра под 1%). Обемът на преработката ще нарасне с 375 хил. т годишно.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:21 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 7
novak li sam
преди 9 години
Над кое са тези 1 млрд. и кои са първите месеци?Честито на бургазлии! Към остатъците, които дишаха досега, вече се добавят и нови тежки остатъци, за да е светло горивото и бъдещето на режещите лентата.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още