IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цените по морето може да намалеят драстично

Отсъствието на руснаците ще напълни хотелите с българи, твърдят експерти

11:58 | 02.04.15 г. 1
Цените по морето може да намалеят драстично

Цените по морето през летния туристически сезон може да паднат драстично. Това разбра вестник „Черно море“ от източници в хотелиерските среди.

Най-вероятно липсата на руснаци и украинци ще принуди много колеги да намалят цените си, обяснил хотелиер. Според него твърде силната обвързаност на туризма ни с руския пазар ни е изиграло лоша шега. „Сега тези хора ги няма и трябва да се спасяваме. Първата крачка е намаляване на цените, за да ни посетят евентуално повече българи“, добави бизнесменът.

Очаква се в следващия месец и половина да разберем дали това лято ще дойдат 400 000 руснаци и около 100 000 украинци. Ако се окаже, че това няма как да се случи, хотелиерите със сигурност ще търсят свои начини, за да спасят сезона, каза доцент Стоян Маринов от Варненската туристическа камара.

Той потвърди, че е възможно да се свалят цените в хотелите и да се пускат много изгодни оферти с цел да се привличат гости.

Ниските цени могат да привлекат и почиващи от България. Така техните пари няма да изтекат в Гърция или Турция, а ще останат в страната ни. Това може да окаже благотворен ефект върху бизнеса ни, анализира Стоян Маринов.

Хотелиерите все още мълчат и не говорят за очакванията си. Но аз смятам, че нищо не е изгубено, каза доц. Маринов.

Той все пак уточни, че сигурно ще има сериозен отлив на руския и украинския пазар. Стойностите няма да са добри като миналата година, добави той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:09 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
динамо
преди 9 години
Доц.Маринооов,доц.Маринов,не само трябва да свалят драстично цените до нивото каквото действително заслужават ,а трябва на всеки българин ,който им повярва да дават по 30 лв на вечер,че е направил тази глупост.Защото ,както добре знаем, времето не може да върнем назад. Т.е.няма да може да се поправи тази грешка.Така поне хората ще имат някаква частична компенсация. Но ако трябва сериозно, прави впечатление,че няма нито дума за качеството на обслужване.За цени на чадъри,шезлонги,паркиране,инфраструктура,сигурност,пренаселеност на плажовете и курортите. Въобще, хилядите малки подробности,които правят почивката почивка ,а не каторга.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още